Фън шуй в кухнята

3
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Според древното китайско учение кухнята и спалнята са двете основни помещения в дома. От това как изглеждат и какво съдържа кухнята зависи благополучието и здравето на цялото семейство. 

Подбрахме за вас няколко интересни подробности:   Именно в кухнята са съсредоточени всички елементи и всички видове енергии – за приготвянето на храната използваме и вода, и огън, и метал. Поради тази причина е важно да уравновесим тези стихии. Конфликтът между тях влияе негативно на обстановката у дома и на здравето на всеки член на семейството.

При устройването на кухнята е важно да не даваме превес на една от стихиите. Например, в нея не трябва да има прекалено много дървени повъхности. Ако два елемента преобладават – очаквайте зврив! Така казват специалистите по фън шуй. Смята се, че най-сполучливата зона за разположение на кухнята е на югоизток или на източната страна на къщата. По този начин се осъществява обединение на двете главни енергии – Дърво и Огън.

Вратата на кухнята не трябва да се намира срещу входната врата. Така може да повлече негативна енергия. Не е желателно също така, вратата да е близо до улицата. Резултатът от това е – загуба на богаството или бързо качване на килограми, което не може да пребори нито една диета.

Не е добре и ако кухнята се намира в центъра на дома. Тъй като може да предизвика скандали в семейството. Желателно е, кухнята да бъде напълно изолирана от тоалетната и банята. В противен случай цялото богаство ще бъде изгубено в канала. Ако вратата на тоалетната се намира срещу вратата на кухнята, трябва да преградите двете стаи с нещо непрозрачно.

Ако не е възможно да промените разположението на кухнята, трябва да отразите неблагоприятната енергия с помощта на свещи и растения с големи листа.

За да не враждуват Водата и Огъня всички водни устройства – мивка, филтър за вода и т.н., трябва да бъдат в един ъгъл, а всички огнени – печка, микровълнова и т.н., в друг. Основното е – тези устройства да не се намират едно до друго.