Как се приготвят крехки пържоли

5
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Можете да приготвите страхотни пържоли, като използвате галета. Начукайте пържолите добре, добавете подправки на вкус, оваляйте ги в галета и опържете от двете страни.

Още по-нежни стават пържолите с яйца. Начуканите парчета месо се посоляват, наръсват се с подправки, добавя се сух чесън и след това се оставят да престоят няколко минути в разбити яйца. След това се овалват в брашно и се пържат на бавен огън.

Опитайте да направите пържола в тесто – за целта трябва да я завиете в бутертесто и да я опечете на фурна. Много вкусни стават и пържолите с гъби. В йенски съд се нареждат пържолите, гъбите, топено сирене и сметана.

За да станат много вкусни пържолките, използвайте крехко месце от теле или немазно свинско. Нарежете и начукайте месото, а след това наредете слой от него в тенджера, посолете, подправете по вкус, наръсете със ситно нарязан чесън, напръскайте с лимонов сок, сложете нов слой месо и отново повторете процедурата с подправките.

Оставете тенджерата с пържолите в хладилника за цяла нощ. След като месото се маринова в подправките и лимоновия сок, може да го опържите на сух чист тиган без капка мазнина. Това трае не повече от двадесет секунди. Хвърляте пържолата на тигана, обръщате след 8 секунди, пържите още 8 секунди и махате от огъня.

Такива пържоли са вкусни само ако се ядат веднага. За гарнитура можете да използвате сварен ориз. Пържолите стават много вкусни и ако ги напълните със зеленчуци, например с домати, както и с прясно или кисело зеле.

Пържолите не трябва задължително да бъдат от свинско или говеждо месо. Идеално за целта е крехкото пилешко. Там въпросът обаче е да начукате пържолата много внимателно, така че месото да не се разкъса на парцали.

Можете да приготвите вкусни пържоли от черен дроб, като не е нужно да го киснете, а само леко да го начукате и след това добре да го измиете. Пържолите от черен дроб са по-вкусни, ако се опържат с яйце и брашно.

Пържолите са идеалното меню за гости или за вечеря, както и за тържествен обяд. Само трябва да приготвите няколко различни гарнитури, ако искате да угодите на всеки на масата.