Бомбата в посолството ни в Атина не била послание за нас

3
Добави коментар
user24
user24

сряда, 3 ное 2010 г. 10:10 ч.

Още две взривни устройства са били обезвредени късно снощи на летището в Атина и вече имало заподозрени, които се издирват от полицията в гръцката столица. Това съобщи българският външен министър Николай Младенов.

Не трябва да се търси някакво специално послание към България. Хората да пътуват спокойно, няма причина за излишна паника, но да бъдат внимателни,

защото обстановката в следващите няколко дни там остава напрегната, призова в сутрешния блок на Нова телевизия външният министър Николай Младенов по повод оставения пакет с бомба в нашето посолство в Атина. Той съобщи, че късно снощи са били намерени още две взривни устройства на летището в гръцката столица и вече има заподозрени, които се издирват от полицията в Атина.

Министърът похвали служители ни в посолство в Гърция за бързата и адекватна реакция при случая. Той припомни, че всички власти в България са били информирани за инцидента.

Попитан за това, което би могло да свърже държавите, чиито посолства бяха засегнати от терористичната заплаха, дипломат номер едно обобщи,

че трудно може да бъдат сложени под един показател и под общ признак. „Като видите списъкът на страните, чиито посолства бяха засегнати вчера, трудно може да се намери общ принцип, по който да бъдат групирани“, каза Николай Младенов.

Той заподозря, че вероятно става въпрос за терористични актове на гръцки радикални групировки, които по този начин целят да привлекат вниманието върху себе си.

„Винаги трябва да се търсят всички връзки и да не се изключва никой вариант, но нека да видим резултатите от разследването. Важното беше инцидентът да се овладее и какви мерки да се предприемат в следващите дни при евентуална заплаха“, отбеляза още Младенов.

Според него България е имала много добро сътрудничество с гръцките власти при вчерашния инцидент. Самият министър е провел телефонен разговор с гръцкия си колега.