GPS-нашийник за кучета – новият писък на ловната мода

3
Добави коментар
bgtatko.bg
bgtatko.bg

Преди 5 години   |

От БГтатко

 

fСПОДЕЛИ

Tweet

Да се поддържа връзка с четириногия ловен помощник чрез навигационна GPS-система стана доста модерно през последните години сред ловците в Европа. У нас тази съвременна техника тепърва ще набира популярност, макар първите отзиви да са доста обнадеждаващи.

Garmin Inernational, подразделение на световноизвестната фирма Garmin, вече предлага ново поколение GPS нашийници за ловни кучета Astro DC-40, с някои съществени подобрения в сравнение с предишните модели. Нашийникът е направен от 2,5-сантиметров оранжев полиуретан, а самата електронна част е интегрирана в него.

Зарядното устройство е напълно преработено, за да се изключи попадане на нечистотии в корпуса му. Светодиодният индикатор мига по време на зареждане и свети ярко в режим на работа на устройството.

Новост на подобрения вариант се явява функцията на блокировка – собственикът има възможност чрез въвеждане на четиризначен пин код да ограничи достъпа на информацията само за себе си, без да могат други да разберат местонахождението на кучето. Тази функция е много полезна при състезания или конкурси за най-бързо издирване на загубения питомник.

В съчетания с приемника Astro системата работи безупречно на дистанция до 7 км, дори при силно пресечена местност. Нашийникът DC-40 позволява обноняване нна местоположението на всеки 5, 10, 30 или 120 секунди. Продължителността на работа на акумулатора е от 17 до 48 часа, в зависимост от честотата на обновление.

„Подобреният вариант DC-40 е в резултат на пряката ни вързка с действащи ловци и инструктори. Новият нашийник е по-удобен от старите модели и кучетата ще го харесат”, споделs Ден Бартел, вицепрезидент на Garmin.