Здраве за бебета и деца с продуктите на АкваСорс

6
Добави коментар
estestveni
estestveni

Как да изградим силен имунитет на бебета и деца. Д-р Петър Найденов за правилното хранене, което е изключително важно за здравето на малките деца.

Учебната година започна и повечето деца тръгнаха на ясла, детска градина или на училище.

Искате ли те да са здрави и да не отсъстват от заниманията поради болест? Сигурно сте чували или ви е познат режима: 2 седмици на градина или училище, после 1-2 седмици с ангина или грип вкъщи.

Здраве за децата, но как? Отговорът е силен имунитет!

За да са здрави, на децата (а и на възрастните) им е нужна силна имунна система. За повечето хора добрият имунитет не е даденост и трябва да се изгради, а за това са нужни поне няколко месеца. Ако държите да посрещнете есента и вирусите подготвени, започнете да укрепвате имунната система отсега.

Има няколко естествени суперхрани от АкваСорс, които вършат чудесна работа за подсилване на имунитета на деца над 1 година и които ползваме от доста години вкъщи:

Коластра КолАктив 3 – осигурява готови антитела срещу 20 вида микроби, укрепва имунната система и увеличава устойчивостта към инфекции, а при децата спомага и за по-добър растеж.

Зелена енергия или течни водорасли АФА – водораслите са може би най-добрата храна за имунната система, тъй като с тяхна помощ по-лесно се изработват антитела срещу микробите и се набавят ежедневно необходимите полезни вещества (витамини, минерали, микроелементи и др.).

Комплекс Есенциални Мастни Киселини (ЕМК) – мастните киселини са много полезни за повишаване на имунитета, защото правят здрави и устойчиви лигавиците, които са най-важната ни защита срещу микробите. Мастните киселини помагат и при възпаления и алергии.

Ако Вашето дете е употребявало досега антибиотици, добре е първо да приема поне 1 месец пробиотиците Бифидус и Ацидофилус – това са полезни бактерии, които нормално обитават храносмилателната система и са много важни за имунитета и за качественото усвояване на полезните вещества в храната.

Обикновено при редовна употреба (поне няколко месеца) изброените продукти са достатъчни да се поддържа високо ниво на имунитета и организмът сам да се справя с вирусите. Хубаво е също, че продуктите нямат вредни странични ефекти и спокойно могат да се приемат заедно с конвенционално и/или хомеопатично лечение.

Моят опит: Вкъщи и на трите ни деца, които в момента са на възраст между 3 и 7 години, даваме профилактично коластра, водорасли и мастни киселини, а понякога и пробиотици, като при настинка увеличаваме дозите, докато оздравеят. Като резултат от тази профилактика децата ни боледуват рядко и в повечето случаи се справят леко и бързо с вирусите, без да се налагат вредни лекарства или антибиотици. Същите продукти профилактично вземаме и със съпругата ми…

Моля, препратете тази информация на приятели, за които ви е грижа – хората имат право да са информирани!

Повечето хора, които имат желание да ползват АкваСорс продуктите, си регистрират личен номер за отстъпки в АкваСорс. Той не обвързва с никакви ангажименти и с него ползвате 30% отстъпка и хубави промоции.

Заявете документи за регистрация »

Следва и една полезна статия от д-р Петър Найденов, която е откъс от книгата му „Зелените лъчи на светлината“.

Особености на детския организъм

При децата съществуват предпоставки за развитие на клетъчен глад заради характерните за техния организъм ускорен метаболизъм, увеличена нужда от хранителни съставки, свързана с ускорения растеж и по-малкия обем на храносмилателната им система. При кърмачетата към това се прибавя и недоразвитост на ензимната система и нестабилност на полезната бактериална флора в червата.

Накратко казано, детската храносмилателна система е недоразвита, а изискванията към нея са по-големи, тъй като през този период се изграждат цели други системи – скелетна, мускулна и пр. Затова е изключително важно храната за децата да бъде висококачествена. В това отношение нищо не може да се сравни с микроводораслите.

Друг много важен факт е незрялостта на имунната система, която също работи в условия на повишена сложност, тъй като тепърва се запознава с различни антигени и изработва имунитет срещу микробите. Тук отново се изправяме пред проблема за повишените изисквания към храната и голямото натоварване на организма, както енергийно, така и ензимно.

В детството кръвотворенето е особено интензивно, а запасите от желязо и витамин В12 са малки. Затова по-лесно се стига до недоимъчни състояния, най-вече през първите 1-2 години от живота, докато детето започне да яде всичко.

Нервната система също все още е незряла. Интензивната обмяна на веществата води и до по-бързо изчерпване на невропептидите и ензимите.

Често появата на човека бял свят е съпътствана от т.нар. “родова травма”. Това е един сериозен проблем, свързан с хипоксия (недостиг на кислород) на мозъка и увреждане на малките кръвоносни съдове в мозъка с микрохематоми (микроскопични кръвоизливи).

Всички педиатри знаят колко крехко е здравето през първите няколко години от живота и колко бързо се развиват тежки и животозастрашаващи състояния дори при напълно здрави деца. За броени часове децата изпадат във водно-електролитен дисбаланс и алкално-киселинното равновесие се нарушава.

Още по-деликатен е случаят при по-болнавите. Всяко боледуване през ранното детство разстройва психо-нервно-ендокринно-имунната (ПНЕИ) система и предразполага към по-нататъшно влошаване на здравето, т.е., получава се порочен кръг. Когато детето боледува, голяма част от ензимната активност се насочва към възстановяване на здравето и за храносмилането остават по-малко сили. Затова честите боледувания пречат на растежа.

Друг голям проблем за детската възраст е употребата на лекарства, особено антибиотици, и свързаната с това дисбактериоза. От своя страна тя предразполага към микролезии (нарушаване целостта на лигавиците в храносмилателната, дихателната и пикочно-половата система), което води до по-лесно инфектиране и алергизиране. Така още в началото на живота се залагат основите на бъдещи болести и понижена жизненост, които намаляват интелигентността, приспособимостта, творческите способности и възможностите за напредък в живота.

Значението на правилното хранене

Всичко това до голяма степен може да бъде избегнато чрез правилно хранене. Микроводораслите, този Божи дар, ни дават възможност да осигуряваме нужното на нашите деца по един лесен и пестящ време начин. Те са полезни за всички, но децата се нуждаят от тях особено много.

Нашето съвремие е такова, че употребата на хранителни добавки е наложителна. При това е за предпочитане те да бъдат от естествен, а не синтетичен произход (като синтетичните витамини и минерали например).

По време на боледуване вътрешната антиоксидантна система е претоварена и следователно е необходима външна помощ. При това намаляват и запасите на организма от коензим Q10. Високата температура (която децата впрочем вдигат много лесно) ускорява пулса (с по 10 удара на всеки 1 градус) и метаболизма (температурният оптимум за работата на ензимите е 38,5 градуса С).

Къде е ролята на водораслите и другите суперхрани?

Всички микроводорасли са изключителен източник на белтъци (неколкократно по-пълноценни от месото, рибата и соята), хлорофил, ензими и физиологично активни вещества с цялостен оздравителен ефект и стимулиращо развитието действие. Желязото и вит. В12 в AFA имат мощен кръвотворен ефект. AFA съдържа всички жизнено необходими микроелементи, които детският организъм не може да си набави отникъде другаде така пълно и лесно. Спирулината пък е много богата на гама-линоленова киселина (заради което е наречена “майчиното мляко на планетата”). Тъй като в хуманизираните млека няма достатъчно ГЛК, за бебетата (дори естествено хранените), е особено важно да приемат Зелена енергия.

От собствен опит можем да препоръчаме водораслите AFA и спирулина за всички здрави деца още от края на първия месец на живота им, а добавките могат да се комбинират с тях, за да се въздейства на различни заболявания под наблюдението на специалист.

Коластрата е истински елексир за бебетата и децата. Тя е първата естествена храна на бозайниците и има огромно значение за запазване на живота и здравето на новородените. Незаменима е при недоносени и деца с ниско за възрастта тегло, при такива, които не наддават добре, при изкуствено хранене и повечето проблеми с храносмилателната система, включително чревни инфекции. Особено добре се отразява на деца с намалени защитни сили, които боледуват по-често, и на деца с хронични заболявания – астма, автоимунни, неврологични и т.н.

Грижа за здравето на детето

Грижата за здравето на детето трябва да започне още преди неговото раждане. Освен подчертания положителен ефект за майката, приемането на микроводорасли по време на бременността укрепва изграждащия се детски организъм. Да не забравяме незаменимите мастни киселини, които участват активно в изграждането на тъканите, но за жалост са изключително дефицитни.

За новороденото дете е от голямо значение регулирането на чревната флора, което се постига чрез приемането на пробиотиците ацидофилус и бифидус.

При недостатъчно наддаване на бебето веднага трябва да се включи Коластра (растежни фактори), а след третия месец постепенно и Зелена енергия, която набавя безценни съставки, увеличава апетита и стимулира растежа. Това да става внимателно, тъй като в нея се съдържа люцерна, която има по-груба структура и не е така лесноусвоима като микроводораслите. До третия месец на детето е най-добре да се дават само коластра, AFA и спирулина.

При хронични смущения, протичащи с диария, както и при лоша поносимост към майчиното мляко, много добър ефект дава добавянето на коластра и ензими с водорасли. Ензимите се смесват с мляко или пюре преди консумация (температурата им да не надвишава 40 С). Те подобряват значително усвояването на всички храни.

ЕМК се включват след втория месец, като се започва с по 1 капка на ден, за да се провери поносимостта, и постепенно се стига до 2-3 пъти по 5-10 капки. Спират се временно само при разстройство. За кърмачета, бременни и кърмещи жени е препоръчително 6% от дневния прием на калории да се доставя от ненаситени мастни киселини.

Комбинацията на коластра, Супер Антиоксидант и ЕМК се отразява много добре при астма и алергии. През последните години в света се утвърждава все по-масово тенденцията антихистаминовите средства да се заместват с антиоксиданти, особено пикногенол и гинкго билоба. Доказано е стабилизиращото им влияние върху клетъчната мембрана, в това число и на мастоцитите. Така се коригира склонността към прекалено лесно освобождаване на хистамин и това намалява алергичните реакции.

ЕМК също стабилизират клетъчните мембрани, микротубуларния апарат и лигавиците, въздействат положително върху жлезите с вътрешна секреция и пр.

Прибавянето на Клетъчна енергия е особено важно при остри и хронични изтощителни заболявания и проблеми със сърцето. Коензим Q10 с хром е много подходящ за деца с наднормено тегло и изобщо при смущения във въглехидратната, мастната и белтъчната обмяна. В такива случаи е уместно да се приложи и Лайтън-Ъп. Дозите варират в големи граници, тъй като това са естествени храни с отлична поносимост.

Често срещани при децата са леки форми на невроза, неврастения, страхове, тревожност и проблеми с усвояването на учебния материал. Независимо, че причините могат да бъдат различни, добавянето на AFA, Зелена енергия, Коластра и ЕМК дава отличен ефект. Същите продукти, съчетани със Супер Антиоксидант, могат да се прилагат и при епилепсия, детска церебрална парализа и изоставане в нервно-психическото развитие – понякога резултатите са наистина поразителни.

Обобщение

Невъзможно е да се изброят всички случаи, в които суперхраните помагат на децата. Да не забравяме, че не става дума за лекарства, а за супер пълноценни храни, от които повечето родители поради неинформираност напълно неоснователно лишават своите деца.

Изводът от всичко казано дотук е: редовната консумация на микроводорасли, коластра, ЕМК, пробиотици (Ацидофилус и Бифидус), ензими и други добавки по правило е желателно, а в голям брой случаи – абсолютно необходимо за здравето на децата. Инвестираните средства се връщат многократно.

Нашият опит показва, че начинът на боледуване на децата се променя видимо, след като те са приемали редовно водорасли, коластра и ЕМК в продължение на 3-6 месеца – болестите се разреждат, протичат по-леко и бързо и организмът реагира много по-добре на лечението.

За автора: д-р Петър Найденов е педиатър, холистичен лекар и класически хомеопат, който използва в своята практика здравословните храни на АкваСорс вече повече от 17 години.

Важно: Консултирайте се с Вашия педиатър преди да давате каквото и да било на Вашето дете!