10 идеи за бебешки подарък

29
Добави коментар
kidi
kidi

10 идеи за бебешки подарък

Според българските традиции, първото официално представяне на новороденото бебе се случва около 40-тия ден след раждането му, и то се прави пред най-близките приятелки или роднини на майката.
В много други страни този празник се организира преди раждането на бебето. Майката кани приятелките си на парти  и те отново носят бебешки подаръци. Това, от една страна е по-практично, защото така майката може да направи списък от необходимите й дрешки и аксесоари и да получи подаръци, които ще са й полезни още в първите дни, след като се появи бебето. В България, обаче, сме по-суеверни, много хора въобще не купуват нищо за бебето преди то да се роди.
Така или иначе, ако ви предстои да се срещнете с новородено бебе, на погача, вероятно се чудите какво точно да подарите. И затова ние ви предлагаме няколко съвета, които да ви улеснят при избора. Разбира се, най-удобния вариант е, а попитате майката на бебето от какво има нужда. Ако, обаче, тя не ви е достатъчно близка, или пък се притеснява, по някаква причина да ви каже, ето нашите съвети, които да ви улеснят при избора ви.
1. Изберете дрешки по-голям размер. При раждането на бебето, майката вероятно се е запасила с дрешки, които да са подходящи за новороденото бебе. Освен това, в първите месеци бебето расте толкова бързо, че е по-разумно да купите дрешки, които то да носи по-нататък. Ако избирате подарък, който ще подарите на погача, разумно е да купите дрешка с размер за 6, 9 месеца.

2. Съобразете избора и размера на дрешката със сезона. Ако бебето се е родило през зимата, няма смисъл да му купите яке, с размер например за 9 месеца, защото когато му стане по мярка, ще бъде лято.

3. Може спокойно да изберете подарък,
който не е от първа необходимост,
бебето вероятно вече си има повечето неща, които са му нужни. Един красив подарък ще достави удоволствие на майката, като този несесер, например, в който може да се сложат памперсите, за да не се разпиляват из чантата по време на дългите разходки на открито. Този подарък ще е и полезен, без съмнение.

4. Бебешкото одеало може да се окаже идеален избор. За бебето трябват много одеяла – за студено време, за не-толкова-студено време, за вкъщи, за разходка … И ако едното трябва да се изпере – трябва друго на негово място…  Затова, ако купите одеало, със сигурност няма да сгрешите.

5. Другият почти идеален подарък е хавлийката за баня. Винаги има нужда от още една, особено, когато бебето е малко и понякога напишква хавлията, когато го извадите от ваничката, и хавлията се пере непрекъснато. Когато бебето порасне пък, хавлията не му става малка толкова бързо, колкото всички дрешки и може да се ползва дълго време.

6. Бебешките пантофки също са изключително удачен избор. Както вече сме писали в статията за избора на детски обувки, докато бебето не започне да ходи стабилно, то носи пантофки или ходи босо. Ако подаръкът, който избирате е за зимно бебе, то ще носи пантофките доста време – в къщи и/или на разходка, за да топлят на крачетата му. Затова спокойно подарете пантофки, те ще са изключително полезни. Може отново да изберете малко по-големичък размер, като съобразите със сезона.

7. Бебешкото чувалче за спане от органичен памук е чудесен подарък – практичен, удобен, а в същото време нещо, което не е от първа необходимост и майката едва ли ще си е купила. При избора му, обаче, е изключително важно да съобразите размера и сезона. Не е разумно да подарите чувалче, което ще е по мярка на бебето в летния сезон, защото тогава е топло и чувалчета не се използват.

8. Ако сте решили да подарите дрешка, препоръчваме да изберете комплект. Така майката няма да се чуди как да комбинира прекрасната блузка, която сте подарили с панталоните или поличките, които има, и които са несъвместими с нея. Един подарък от две части би бил изключително подходящ. Може да добавите и чорапогащник или чорапки.

9. Другата възможност, при избор на дрешка, е да заложите на сигурното, в цвветово отношение, като подарите дънки или дънкова пола. Те са лесни за комбиниране и винаги могат да бъдат съчетани с другите дрешки на бебето.

10. Ако всичко изброено дотук е въпрос на предпочитанията ви, то играчката е задължителна във всички случаи. Идеалната бебешка играчка за новородено е тази, която виси над леглото, защото бебето още не може да държи играчките и да се занимава с тях, но може да следи с очички мърдащите фигурки.

Изборът на първия бебешки подарък е трудна задача, защото всеки от нас иска да направи най-прекрасния подарък на мъничкото същество. Но нека да запазим спокойствие – можем да ви уверим, че мъничето няма да си спомня какъв точно е бил подаръкът. Това, което обаче  със сигурност ще запомни е вниманието, с което го обграждаме и нашите усмивки, когато се надвесим над него