Идеи за подарък на новородено

2
Добави коментар
temi
temi

Подаръци почти винаги се избират трудно, а за новородено – още по-трудно. Така че, когато дойде времето да купувате подарък за новороденото, може директно да се допитате до родителите, особено, ако са ви близки приятели.

Така ще избегнете неприятната ситуация, в която сте похарчили доста пари за нещо наистина хубаво, което обаче вече е подарено на младото семейство или те са си го купи предварително. А, ако попитате какво да подарите на бебока, навярно дори ще направите услуга на родителите, които със сигурност имат дълъг списък с неща, които предстоят да бъдат купени.Някои родители си пожелават съвсем обикновени и най-вече практични неща – памперси, ютия за гладене и дезинфекция на бебешките дрешки, шишенца за хранене, бебешки дрешки (навярно родителите са се запасили с дрешки за изписването на бебето и за първите месеци, но бебето расте с всеки изминал ден, така че и по-големите дрешки никога не са излишни).

Ако все пак обаче сте готови да похарчите малко повече пари за по-интересен и оригинален подарък, можете да предложите на родителите да си изберат подарък от вашия списък с идеи:

Въртележка за детска кошарка Активна бебешка гимнастика Бейбифон или Видеобейбифон Пасатор за бебешки пюрета Уред за затопляне на шишета и бурканчета с храна Сребърни парички. За късмет на бебето понякога се подарява нещо сребърно, което често е комплект от сребърни парички, всяка от които нарочена за късмет, любов и прочие и всяка паричка е гравирана съответно с четирилистна детелина, сандъче с жълтици, сърце и т.н. Ако нямате възможност и средства за такива големи подаръци, винаги може да се насочите към купуването на биберони, бебешки залъгалки, играчки за дъвчене (когато зъбките започват да поникват), всякакви пеещи играчки (но в никакъв случай плюшени, защото те са опасни за толкова малки бебета и обикновено са предназначени за деца над 3-годишна възраст, които малко повече внимават какво пъхат в устата си), различни дрънкалки, бебешки книжки, бебешки обувки (правилото относно дрешките важи и тук – купете по-голям номер, ще влезнат в употреба, макар и по-късно),кенгуру (след третия месец кенгурото върши идеална работа, когато майката с бебето искат да отидат до магазина, на гости при приятели в отсрещния блок и дори и за по-дълга разходка, ако кенгурото е удобно както на майката, така и на бебето). За спомен на бебето може да му подарите и сребърно или златно медальонче на  верижка. Разбира се, не забравяйте и картичка за бебето за добре дошло. Но тъй като измислянето на хубаво пожелание понякога представлява болезнена главоблъсканица, доста хора предпочитат да купят направо готово надписана картичка или една от онези книжки в джобен формат със събрани мисли и пожелания („Момиченце е“, „Момченце е“). Те също ще зарадват родителите, тъй като ще останат за спомен на малчугана. Идея за хубав подарък за новородено е и т.нар. „Първи бебешки албум“ или бебешки дневник, който родителите стриктно да попълват, така че след години „бебето“ с любопитство да преоткрива себе си.

Има и т.нар. мече за спомени, което се смята за прекрасен подарък за новородено. То по нищо не се различава от обикновените мечета на външен вид, с тази разлика, че на гърба на мечето има специален джоб с капсула, в която могат да се складират всякакви нещица за спомен. Всякакви бебешки книжки (за отглеждане на бебето) са подходящи за подарък. Може да направите и още по-оригинален подарък – купете няколко детски книжки с приказки (подходящи за различните възрасти на детето – от най-опростените бебешки книжки с картинки до тези, които приличат на декор за куклен театър, когато се разтворят). Напишете кратичко послание или мъдра мисъл на всяка книга, подвържете комплекта в подходяща кутия или просто с голяма панделка. Навярно ще е един от най-хубавите подаръци за новороденото и родителите му. 08.11.2010/Ели Йорданова