Екатерина Аврамова пред „Плуване & Водна Топка“: Финалът на олимпиадата ме праща в Оксфорд

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Живеещата в Лондон рекордьорка Екатерина Аврамова е лицето на последния за годината брой на специализираното списание „Плуване & Водна Топка“. Катето, която в петък (12 ноември) ще стане на 19 години, е амбицирана за медал от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Категорична е, че дори финал ще й открие пътя за обучение в престижния университет Оксфорд. Иска да учи или право или бизнесмениджмънт.

Аврамова, която беше на една десета от финала на европейското първенство в Будапеща (на 200 м гръб) и държи всичките национални рекорди в дисциплината гръб, ще гони нов финал на шампионата на планетата на 25-метров басейн в Дубай през декември. В новия брой на „Плуване & Водна Топка“, софиянката говори за поредната си татуировка и, че нито един мъж не може да застане между нея и любимия й спорт.

Сред акцентите е и предстоящото световното първенство в Дубай. Гвоздей в броя е и портрет в памет на най-бързия плувец на България – Цветан Голомеев, напуснал ни заради тежка болест едва на 48 г. Представени са водещите варненски клубове. Във водната топка акцентът е върху Андрей Константинов – дългогодишен ас на ЦСКА и националния отбор, а впоследствие треньор, международен съдия и член на Техническия комитет на ЛЕН европейската плувна асоциация. Отделено е внимание и на ватерполисти на бургаския Черноморец.

Внимание са получили и четиримата наградени от Асоциацията на българските плувци (АБП). Първи от тях е кметът на Каварна Цонко Цонев. Легендата на броя, чийто плакат го краси, е този на великия Мат Бионди – непобеден на кралската дисциплина на 100 м свободен стил в продължение на 8 години. Торпедото от Морага има общо 11 олимпийски медала и първи предизвика рекорда на Марк Шпиц от седем трофея в едно издание на форума под петте преплетени кръга.

СНИМКИ: Евгени Цеков, БФПС