Системи за сигурност

3
Добави коментар
anelia_77
anelia_77

Записващото устройство е важна част от всяка охранителна система за видеонаблюдение. С напредване на технологиите, тези устройства също търпят развитие, като се увеличава качеството на записите и кадрите в секунда, като същевременно намалява големината на мястото, което заемат охранителните записи. Пространство за запис в размера на терабайти (TB) става обичайно за всички системи за видеонаблюдение. Възможности за отдалечено наблюдение през интернет и локална мрежа откриват нови възможности пред охранителните системи, като например вграждането им в системи за централизирано управление на сгради или BMS. Всичко това превръщат цифровото записващо устройство в нещо повече от място за съхранение на охранителни записи.

При правилният избор на DVR съществуват няколко основни въпроса:

– брой канали (камери), които ще се свързват към него

– скорост на запис (кадри в секунда)

– време за съхранение на охранителните записи

– разположение на DVR-a

– възможности за отдалечено наблюдение.

При изборът на записващо устройство е важно да се вземат предвид необходимия брой камера сега и тяхното евентуално увеличение през следващите 24 месеца. Стандартно DVR-ите се произвеждат с 4,8,9 или 16 канала и добавянето на камери над максималния брой за даденото устройство изисква закупуването на ново такова и съответно оскъпява инвестицията. Системите за видеонаблюдение на големи обекти са разпределени на групи от по 16 камери и се управляват и наблюдават през централизирана система за управление или CMS.

Скоростта на записа е от особена важност за почти всички системи за видеонаблюдение и контрол. Скорост от 25 кадъра в секунда е картина в реално време и за да се получи такава скорост при 16 камери е необходимо записващото устройство да поддържа скорост от 400 кад/сек. Бъдете особено внимателни при избора на този параметър. Много от производителите на DVR-и предоставят броя кадри при наблюдение в реално време, а не при запис.

Съхраняването на охранителните записи е лесно и не толкова скъпо в сравнение с изминалите години. Цифровите записващи устройства поддържат твърди дискове с терабайтови размери и осигуряват надеждно съхранение и бърз достъп до записите. Повечето устройства предлагат в допълнение и опция за архивиране на записаните файлове на външен носител (DVR-RW, USB) или мрежово устройство. Важна характеристика на софтуерът на цифровите записващи устройства е възможността им да дават достъп до файловете в хронологичен ред.

Още полезна информация тук!