Храни, от които се слабее

174
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 21. Jan, 2014 от екип на Здраве и Красота в Напитки, Тяло и отслабване, Храни

Предлагамe на вас този полезен списък и то в красиви картинки на храни, от които се слабее.

Здравната рубрика на портала Yahoo обяви 5 храни, от които драстично се слабее.

Предлагамe на вас този полезен списък с красиви снимки.

Ето ги петте храни, които най-здраво топят калориите ни при консумацията им, и затова ги включвайте при диета за отслабване:

1. Просо
Една добре балансирана диета трябва да включва пълнозърнести храни, вместо рафинирани зърна, като бял ориз и макаронени изделия, а просото е полезна и вкусна неизменна част от тази категория храни. Просото е без глутеин и съдържа 10% протеини, има големи количества фибри и витамините В-комплекс, и тъй като то не образува киселини, е лесна за смилане храна.

2. Аспержи

Когато човек реши да отслабва е важно да включва храни, богати на хлорофил, сред които спада аспержи. Аспержи е зеленчук, богат на хранителни, натъпкан с фолиева киселина, витамин A, витамин C и витамин K, както и фибри. Аспержи също съдържа въглехидрат, познат като инулин (да не се бърка с инсулин), който насърчава полезните бактерии в дебелото черво, което от своя страна спомага за по-здравословен храносмилателната функция.

3. Нар

Прилагането на балансирано хранене за отслабване трябва да включва яденето на пресни плодове и нар е чудесен пример за здравословен, питателен плод, който има антиоксидантни свойства и може да помогне за предотвратяване на рак. Макар здравните ползи от пиенето на сок от нар да са незаменими, по-ефективно ще отслабнете, ако консумирате пресен нар, той като това ще увеличи приема на фибри и намали приеманите калории.

4. Борови ядки

Боровите ядки са ядливите семена на борови дървета и се считат за основна съставка за вкусното италианско ястие песто. Китайска медицина използва борови ядки за подобряване на стомашно-чревния тракт и храносмилателни функции, а масло от борови ядки дори се използва за подтискане на апетита. Кедрови, борови и други ядки са вкусна част от добре балансирана диета, предназначени за намаляване на теглото.

5. Зелен чай

Установено е, че консумацията на големи количества кафе и кофеин може да доведе до глад, увеличаване на апетита и да предизвиква стрес, свързан с храненето. Зеленият чай е прекрасна алтернатива на кафето, предлага малко кофеин, но също така съдържа полезни антиоксиданти.

Снимки: просо: Laurel Fan; аспержи: Laurel Fan; нар: pizzodisevo; борови семки: Paul Goyette; чай: Kanko*

Tweet

Етикети: антиоксиданти, аспержи, диета, здраве, здравословно, нар, отслабване, полезно, просо, тегло, тяло, храни, чай, ядки