Живи картини

77
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

55 Flares

55 Flares

×

Сигурно помните статията от преди няколко дена за “Невидимият човек“. Там ставаше дума за човек, който с помощта на боди арта ставаше буквално невидим на фона зад него. Днес отново ще има вид боди арт, но този път няма да има невидим хора.

На пръв поглед в тези картини няма нищо особенно, но това както често се случва в живота, а и както сравнително често се убеждаваме в Нещото е само на пръв поглед.

Всъщност тези “картини” са направени от живи хора, които позират за да се получи ефектът. В случая всичко това е дело на американската художничка и фотографка Алекса Мийд.

Всъщност идеята на Алекса е много проста и както почти винаги се случва простичките идеи са най – красиви и креативни. Тя просто оцветява хората, които и позират сякаш са нарисувани с акварели на платното от някой художник.

В крайна сметка работата по всичко това е толкова много, че аз лично не бих се наел дори да пресмятам колко време и трябва за направата на една сцена само.

Защо Алекса е избрала точно такъв тип творби да прави само тя знае, но ние със сигурност знаем, че изкуството и е не просто оригинално, то до известна степен е и вдъхновяващо.

Дали този вид изкуство е по – труден за направа от рисуването на една обикновенна картина? Смея да кажа, че да най – малкото защото тук се рисува в един вид 3 измерения.

Тук идва и една не малка изненада, а именно, че Алекса е само на 23 години, а в нейното изкуство е събрана толкова много креативност, че с лекота поставя в малкият си джоб много от по – именитите си колеги художници.

Разбира се гозпожица Алекса Мийд има собствен сайт, на който може да се видят всичките и творби, които никак не са малко, а и обещаващо стават все повече и повече.

Сайтът на Алекса може да видите като натиснете ТУК.

A с днешната статия се надявам да съм успял да внеса поне малко доза красота и вдъхновение в денят ви.

Защото както обичам да разсъждавам дори и в най – малките неща има голяма доза история зад тях, която понякога е по – интересна от всяка една новина в който и да било вестник или списание.

А за тези, на които всичките снимки са им били крайно недостатъчни както и на мен може да видят клипчето в края за още малко доза красота.

Neshtoto.com