Деница от Music Idol

4
Добави коментар
donadyke
donadyke

Деница от Music Idol

Колко пъти сте си мислели „ Не, не мога повече” или „Омръзна ми да живея направо! Ужас!”?

Сигурна съм, че са над сто-двеста пъти.

Убедена съм, че под десет пъти сте си мислели „Колко прекрасен е животът”.

Защо, питам аз? Защо, след като е много по-добре да си мислите второто? Защо, след като животът е прекрасен и то не единствено сам по себе си. Причините да го обичате са много. Вярно, тежък е, труден е, понякога и мъчителен, но е живот. Живот – за него се борим, затова сме тук и сега и ще бъдем. Колко малко ни трябва да сме щастливи, колко малко ни трябва да го постигнем? Защо толкова рядко намираме пътя, по който да поемем, за да намерим щастието в работата, любовния живот или семейството? В живота като цяло. Думата е с едно значение, но много предназначения и начини, по които да се постигне.

Раждаме се, растем, живеем. И през цялото време ние се учим. Учим се как да говорим, ходим, как да обичаме.

В живота човек има много учители. Първите преподаватели, които  имаме това са родителите ни. Първи уроци с тях. След това идват учителките в градината и тези в училище, но успоредно с тях получаваме и частни уроци от приятелите си и неприятелите си. След това учител ни е любовта, чиито часове са много малко, но пък цялостни и пълни със знание. А накрая идват годините! Абсолютно всичко около нас, до нас и с нас ни учи как да живеем.

И всичко това, за да станем или слаби, или силни хора.

Колко много ни трябва, за да станем силни, през колко градове на препятствията, колко села на проблемите трябва да преминем, за да станем силни.

А само едно камъче, за да бъдем слаби.

„Това, което не ни убива ни прави по-силни.”

Дали  силата да бъдеш човек се придобива чрез опит или тя е просто вътре в теб?

Аз съм на мнение, че вътре в себе си всеки я притежава, но някои просто не знаят как да отворят вратата на вътрешната си сила. Да я изкарат навън, на светло, с  високо вдигната глава, за да покаже какво може.

Тези, които не успяват да отворят гордо вратичката на силата си, трябва цял живот да лазят на колене заради тежкия камък на слабостта.

Лошо ли е да си слаб? Не! Просто е тъжно и жалко. Защото живот изживян в слабост, страх и притеснение е непълноценен.

Кое ни прави силни и кое слаби хора ще ни каже едно момиче с лъчезарна  усмивка, с голям талант и с огромно сърце.

Преди време, незнайно откъде, Деница Георгиева се появи по телевизията в цялата страна и спечели хората с младостта си, таланта си и чаровната си усмивка. Само на 22 години, тя има страхотно виждане за нещата от живота и живота в нещата.

В една спокойна ноемврийска вечер, имах удоволствието да разговарям с малко по-специална девойка – Деница от „Music Idol”. Освен с чаровната си усмивка тя ни спечели и остави приятен спомен с големия си талант.

Chp999: Здравей, Дени, как си тази вечер?
Дени: Много добре. Благодаря за поканата.

Chp999: За мен е голямо удоволствие, че се съгласи да разговаряш с мен на малко по-специални теми. Но първо, би ли могла да ми кажеш какво се случва с теб след участието ти в Music Idol?
Д: Занимавам се с музика. Работя с две банди – Bluba Lu и ShowBizz. С първата изкарахме двоен албум, основно го рекламираме в чужбина, тъй като тук в България явно стилът ни не се котира толкова. Май се водим „underground” (смее се), не съм много сигурна как точно се водим. С ShowBizz си работим тук, надяваме се скоро да изкараме нещо и на нашия пазар. Там е на приятелска основа.

Chp999: Имам малко по-нестандартни въпроси, както вече ти споменах, затова ще карам направо. И двете сме наясно как седят нещата в България с думичката „разбиране” от гледна точка на това, че хората често страдат от липса на култура и съответно оттам идва и дефицита на разбирателство. Какво би могла да ни кажеш за хомофобите? Те са прави според теб или, както се казва, криви? Дали ти подкрепяш момичетата  с различна сексуална ориентация?
Д: Ох, много са криви. Мен ако питаш, там ситуацията е много сбъркана. Аз лично не ги разбирам. Според мен това е въпрос на възпитание, наистина. Въпрос на култура, въпрос на интелект. Не може да отричаш някой, само защото е различен от теб. Това е много абсурдно. Аз миналата седмица спорих с едни приятели  по този въпрос. Не само за хомофобията, а за всички „различни” групи в обществото. Всеки е сам за себе си, колкото си по-различен, толкова си по-уникален. Съответно, колкото си по различен, толкова си по-успешен. А това е най-важното.

Chp999: Мотото на българина са няколко думички – дискриминация, омраза, предразсъдъци, хомофобия. Иначе казано, повечето родители възпитават децата си, така да се каже, в омраза към различните – тези, които са различни по цвят, сексуална ориентация и т.н. Виждам, че ти си от хората, които са доста широко скроени. Какво би могла да кажеш на девойките, които са въплътени в ролята на Тома Неверни към хомосексуалното общество, които не вярват на моите и твоите думи, че все пак в България има хора, които подкрепят различните?
Д: Първо, според мен сега се събуждат много хора. Специално за България. Защото ние в много отношения вървим години назад. Много неща ще се случат в положителна насока. Това да се чувстваш отритнат понякога те кара да се затвориш в себе си и да не допускаш никого, независимо дали той го иска или не. Бих им казала да не го правят, защото има хора там, които ги подкрепят. Има верни приятели и те са с теб до края, има и такива, които не са. Семейството винаги би било с теб, само трябва да намериш начин и пролука да ги убедиш в началото, че това не е нещо лошо.

Оттам нататък остава борбата. Но така се става силен човек.

Chp999: Познаваш ли други бисексуални и хомосексуални жени с изключение на мен?
Д: (смее се) Да, познавам! Аз не съм отраснала в саксия и да съм се събудила току-що за интервюто. Познавам всякакви хора имам приятелки, които са лесбийки, бисексуални, гейове. Аз не подбирам приятелите и познатите си с първи въпрос „Извинявай, ти по какво си падаш и с кого си лягаш?”. Това е нещо, което може да ме радва – това, че те ми имат доверие да ми споделят нещо, което е много трудно в България (все още да споделиш с всички). За мен няма значение, кой с кого си ляга. Това не пречи на никого.

Chp999: Ти имаш малко по-различен поглед над нещата. Би ли могла да кажеш, че освен по отношение на сексуалната си ориентация лесбийките и бисексуалните се различават от останалите хора?
Д: Е, разбира се. Те са сини. Всички хомосексуални хора са сини и грозни, и гадни (семее се). Не! Шегувам се. Хора като хора. Всички сме еднакви, така сме създадени, колкото и да не ни се иска понякога. Може би се различават в това отношение, че са малко по-силни като хора, ако успеят да преодолеят всички пречки, което е в техен плюс.

Chp999: Много от момичетата са доста силни и доста борбени личности. Предполагам ти си видяла розовата страна от нашата общност, затова имаш толкова добро мнение.
Д: Не, виждала съм и двете страни (смее се). Въпреки всичко аз разделям хората само и единствено по тяхното отношение – добро или лошо.

Chp999: И така един въпрос, който чопли любопитството на нашите читателки. Спала ли си с друга жена?
Д: (смее се). Аз, по принцип, на такива въпроси не отговарям, защото според мен няма значение кой с кого спи, ляга си и т.н.

Chp999: То да ти кажа аз не съм и очаквала, че някой някога ще ми даде точен отговор на този въпрос. Но ще продължавам да опитвам като капката, която руши камъка с постоянство. Добре де, поне би ли могла да ми кажеш била ли си обект на „по-специално” отношение от страна на някоя друга девойка?
Д: Била съм. Да! По принцип жените виждат много  по-детайлно нещата. Дори и за външен вид като говорим. И за мен е комплимент някоя жена да има „специални” желания към мен. Това означава, че наистина съм я впечатлила. Защото, според мен, една жена много по-трудно се впечатлява от един мъж.

Chp999: Има много хора, които не отговарят на въпроса дали са имали контакт с някого от същия пол. Това е естествено и нормално, все пак в природата на човек е да се крие. Има твои колеги и колежки, за които е ясно, че са го правили, но и те го крият. Защо не го използват като PR, а го носят като тежък кръст на гърба си?
Д: Аз за тях не мога да говоря. Мога да говоря за себе си. И това нещо не бих го използвала като реклама. Мисля си, че за това личният живот е личен. Да си е само за теб и хората, които си допуснал вътре. Реклама човек си прави с труда си, с музиката си и неговия характер, тъй като да си направиш PR на гърба на човека, с който си имал сексуални отношения е малко обидно. Реклама, че си супер интересна, защото си спала с друга жена, е доста глупава. Супер безумно. Но да се срамуваш също не е „ОК”. Но това за съжаление е наложено от нашето общество. Тук на Балканите сме доста особена култура.

Chp999: Леко отклонение. Би ли се описала с някоя специална песен. Като характер, въобще като човек. Твоя си песен за теб самата.
Д: (смее се доста широко) Да, имам. Всеки месец е различна. Не, това е супер относително. В момента страшно много слушам Hurts – Evelyn. Но това зависи в какво настроение съм, къде съм, с кого съм. За мен музиката вече е фикс идея  и нещата седят малко „по-брутално”. Но примерно бих се описала с нея. Бих се описала и с Coldplay – Yellow. За мен е много важно една песен да има смислен текст. Много обръщам внимание на това. Харесвам песни с цветове, песни за жени, защото едни от най-добрите песни в света са писани за жени. И те са много чувствени.

Chp999: Те и най-големите войни са ставали заради жени. Ние въртим света, както се казва, тъй като ние сме на всеки километър, а и ти имаш доста познати в средите. Разбирам, обаче, че не си ходила до сега в „наши” заведения. Защо?
Д: Аз по принцип като цяло съм ходила в много малко заведения. По принцип! (смее се) Но това е заради друго. Имам си няколко заведения, в които обичам да си ходя и това си е.

Chp999: В този ред на мисли. Ще се присъединиш ли към идния Face to Face 2011. Едно парти само за жени!
Д: О, да разбира се. Ще се присъединя. За съжаление не можах да присъствам на face to face 2010, обаче се надявам, този път да успея.

Chp999: Убедена съм, че ще ни зарадваш с някоя готина песен и с твоя невероятен глас?
Д: Да, ще помисля за нещо по-специално и по-интересно.

Chp999: Аз имам няколко по-екстравагантни предложения. Ще ги обсъдим. Кажи ми какво мислиш за съжителството и брака между еднополовите двойки в България?
Д: Аз съм много за това. Особено за брака. По принцип за всякакви такива отношения съм с две ръце високо вдигнати. В България трябва да има легализация на еднополовите бракове съответно и да може еднополова двойка да си осинови деца. Аз винаги съм се чудела специално за децата. Супер абсурдна ситуация е, че децата трябва да си седят по домовете понеже еднополова двойка не може да си осинови дете. Бракът е нещо супер лично и не може някой да ти се меси и да ти казва за кого можеш и не можеш да се омъжиш. Това е нещо, което човек трябва сам да си определя. За мен бракът е нещо много сериозно за това трябва ние сами да си вземаме решението в това отношение и не само. Не може, просто ей така, някой да решава кой може и кой не може да се жени. Всеки си има права и всеки трябва да има правото да решава това сам. За мен да забраниш на някого такова нещо е нарушаване на човешките права.

Chp999: Представи си, че сега пред теб се е събрала цялата ни скромна общност от бисексуални и хомосексуални девойки. Да речем, че трябва да им кажеш две-три надъхващи думи. Какви биха били те?
Д: Ами, какво да кажа. Наскоро се замислих какво означава да си различен – нищо повече от това да бъдеш себе си, така че важното е да бъдем себе си. Много по-трудно е, но пък винаги се отплаща и ако хората около вас не ви приемат, проблемат не е във вас, а в хората! (смее се)  Все по-клиширано звучи, но пък затова са клишета, защото са истини, нали?

…………………………………

Животът може да не бъде тежък и жесток, труден и гаден. Може да е много по-лек. Трябва само да бъдем искрени първо пред себе си и после пред останалия свят. И тогава ще бъдем СИЛНИ и ЩАСТЛИВИ.

интервю: chernata_perla999

Коментирайте във форума

Виж също:

Музика с Мария Илиева