Фотоизложба”В планините на Полярна Норвегия”

6
Добави коментар
Mikkro
Mikkro

Дори и да не можете да посетите изложбата, вижте на всяка цена сайта на Владимир Донков.

Всеки един кадър там си струва !

“Среднощно слънце през полярното лято, северни сияния през дългите зимни нощи и самотни преходи през последните недокоснати от човека територии на Европа – изложбата на Владимир Донков (www.verticalshot.com) ни пренася далеч на север в моменти на магическа светлина. Двадесетте фотографии са заснети в продължение на три месеца през лятото на 2009г. и зимата на 2010г. в района на островните групи Луфутен и Вестеролен в Полярния кръг.

Копията с размер 60х90см ще бъдат изложени в галерията на фотографски център ZoomBox на ул. Александър Фол 2.

Изложбата и заснемането на кадрите са реализирани с партньорството на Посолството на Норвегия в София, ZoomBox и магазини Стената.

Откриване: 19-ти ноември в 19ч.

19 Ноември – 10 Декември 2010

Владимир Донков е аутдор фотограф със страст към заснемането на изчезващи райони и култури. Към настоящия момент работи над тригодишния си проект “North.” в изолирани райони на Полярния кръг – опит да обърне повече внимание на промените, които причиняваме пряко и косвено на екологичното равновесие с индустриалната си дейност. Фотографът снима и общества и култури, живеещи в синхрон с природата около домовете им. След двумесечен самотен преход в планините на Гренландия се завръща в София, за да сподели кадри и впечатления от един непознат рай, който вече сме на път да изгубим. Негови фотографии са публикувани в списания и книги в САЩ, Великобритания и България. Повече фотографии ще откриете на www.verticalshot.com.”

Via Norvegia.bg

споделяне на връзка

Posted in Uncategorized.

Tagged with ZoomBox, Владимир Донков, Норвегия.

By admin
– November 17, 2010