Коледни украси със свещи част 2

9
Добави коментар
mese4ka
mese4ka

Коледни украси със свещи част 2

Posted on ное 23, 2010 by Месечка in Уютно |

Декоративните свещи въздействат на интериора през всеки сезон. Служат ни като уютно осветление или само за декорация и допълнение на атмосферата на стаята с цвята си и с аромата. Те са един от предпочитаните елементи за празничната украса, особено по време на коледно-новогодишните празници. Виж още няколко идеи за подобна декорация – от семпли проекти до по-сложни конфигурации. И не забравяй – никога не оставяй без надзор запалени свещи и ги дръж далеч от малки деца и домашни любимци.

А аз продължавам с идеите за декорация на дома за студеното време.

Естествена украса – Красивата аранжировка, напомняща зимна гора, е чудесно решение за онези, които обичат природния дизайн с лек рустикален привкус. Дългите декоративни свещи са поставени в предварително пробити отвори в средата на неголеми пънчета от дърво. Около пънчетата с аранжирани шишарки и дъбови листа, украсени със сребрист спрей, както и свежи елхови клончета.

Редове от аромати – Кухнята или всяка една стая ще се изпълни с приятна приглушена светлина и нежен аромат с помощта на тези малки декоративни свещи. Свещите са поставени в малки стъклени купички, декорирани с венчета от розмарин или мащерка.

Луксозна украса – Трансформирайте ежедневните предмети в празнична декорация – стъкления поднос можете да превърнете в поставка за малките чаени свещи, поставени в малки стъклени чашки. Друг вариант е да поставите декоративни свещи в чашки, пълни до половината с фин пясък. Използвайте декоративни камъчета, перли, нарязани стари гирлянди – всичко, което блести.

Снежно докосване – Обикновената стъклена ваза може да се превърне в “рамка” за красива празнична аражировка. Поставете декоративна свещ в малък цилиндричен, а него вместете в една по-голяма цилиндрична ваза от стъкло. Между двата съда поръсете пласт изкуствен сняг и поставете зелени елхови клонки. Така свещта няма да има контакт с декорацията и ще се намали рискът от инциденти.

Чаено парти – Старият, но здрав порцеланов сервиз може да бъде превърнат в част от празничната декорация, като същото може да се направи и с останалите от различни комплекти чашки за чай и кафе. За целта поставете в тях чаени свещи с метална основа и ги подредете на специален рафт или на рафта над камината си. Ако зад така подредените чашки има огледало, отблясъците ще се разпръскват из цялото помещение.

Бляскаво – Истинска коледна аранжировка, създадена в керамичен съд върху краче – в съда е поставена голяма декоративна свещ, а около нея са подредени малки бляскави топки. Встрани на декорацията са подредени свежи клончета зеленина и цветни букети.

Бяла Коледа – Този светъл празничен интериор е допълнен чудесно от стъклени “фенери”, в които е поставена по една декоративна свещ. “Фенерите” са от матово стъкло, което създава една мека приглушена светлина в празничните вечери. Освен това техният размер е достатъчен, за да създаде една сравнително безопасна основа за поставянето на декоративните свещи, като едновременно с това са подходящ избор за декорация на терасата, верандата и двора заради това, че предпазват пламъка от вятъра.

Висящи свещи – Създайте истински “снеговалеж” от светлина, като захванете здраво с тел няколко стъклени поставки за декоративни свещи, а помежду им украсите телта със зимни орнаменти – снежинки. Използвайте електрически свежи, захранвани с батерии, за да не се притеснявате от инциденти по време на празниците. Такива „гирлянди” като свещници има и в магазините. За да няма инциденти, може да не палите свещите, а „гирляндите” да окачите на стената и те само да се спускат като феерия. Ако замотаете малки лампички около тях – само си го представете и виждам усмивката на лицето.

Блясък в сребристо – Обикновеният сребрист поднос или старо огледало може да се използва за основа, върху която да подредите няколко еднакви стъклени поставки за свещи. Тази семпла декорация, поставена върху равна и стабилна повърхност (например масата за хранене), представлява и един сравнително безопасен начин да се полюбувате на уютната светлина, без особен риск от инциденти, стига да я държите далеч от деца, домашни любимци и лесно запалими предмети. Светлината ще се отразява в подноса/огледалото.

Използвани са материали от сайта www.comfort.bg