Гейовете – в специални ковчези / Любопитно / Любопитно / Ekip News

17
Добави коментар
vdd
vdd

Снимка: Reuters

Снимки към новината

Двама партньори в погребалния бранш от северозападния германски град Кьолн се опитват да пробият сред гей клиентите като продават ковчези, декорирани с изображения на мъжки голотии, съобщи Ройтерс. Най-впечатляващото предложение в списъка е ковчег, украсен с предимно голи мускулести млади мъже в атлетически пози – образи, вдъхновени от италиански ренесансови рисунки.

„Вярваме, че за последното си пътуване трябва да положите тленни останки в ковчег, който отразява начина ви на живот“ – каза пред Ройтерс гробарят Томас Брандл. Екзотичният ковчег с цена 1650 евро предизвика вълнение сред клиентите. „Хората са заинтересувани, защото е уникален. Имаме положителни отзиви досега“ – каза Брандл. Той и бизнеспартньорът му Михел Кьонигсфелд поясниха, че са въвели услугата заради нарастващото търсене със специфични изисквания. Двамата са и хомо двойка.

Според гробарите, въпреки че редица видни личности открито са декларирали, че са „обратни“, обикновените неизвестни граждани със същата особеност срещат трудности заради това. Те заявиха, че осигуряват индивидуални и разнообразни услуги, които гарантират „топло и фантастично отпътуване от този свят“ на еднополовите двойки.

Гей гробарите продават също така ковчези и урни в цветовете на дъгата, символи на интернационалното гейско и лесбийско движение. С оглед на оценките, че в Кьолн един от 10 души е хомо, Брандл и Кьонигсфелд, изглежда, сполучливо се позиционират на пазара, свързан с обслужването на гейската общност.