Лавандуловото масло – спокойствие и хармония

5
Добави коментар
marketinggod
marketinggod

Всеки човек е подложен на стрес, но в студа през зимата той като че ли се засилва. Има едно растение, което чудодейно ще ви помогне в студените сезони да се почувствате спокойни, тонизирани и в хармония със себе си и света.

Лавандулата е позната още в Древен Рим. Смятало се, че ароматът й пази от „зли очи“, а
цветовете и мириса й се използвали още в култовете към Хеката – богинята на магьосниците и вълшебниците.

Като диворастящо растение лавандулата се среща в Южна Франция, Италия, Испания и Северна Африка, а днес се отглежда в много страни в Европа и Света.

Отдавна е доказано, че виолетовото растение действа прекрасно срещу безсъние, безпокойство, депресия, лошо настроение, преумора.

Продуктите, базирани на лавандуловия аромат имат успокояващ, седативен ефект, а сред най-приложимите от тях е лавандуловото масло.

Най-качественото етерично лавандулово масло се добива във Франция и Италия. Самото масло се извлича от цветовете на растението и намира приложение в парфюмерията, ароматерапията, производството на бои и лакове, медицината, има своето място в масажа и акупунктурата. Стимулира възстановяването на кожните клетки, успокоява възпалената кожа, спомага за лечението на афти, намалява лошия дъх и гаденето.

Ето няколко прости, но ефективни начина за използването на лавандулово масло, за да се отърсите от стреса и да се почувствате отново спокойни и тонизирани:

Поставете няколко капки от етеричното масло върху кърпа, поднесете я към носа си и вдишвайте.

Добавете 1-2 капки етерично лавандулово масло в купичка с гореща вода, покрийте си главата с хавлиена кърпа и вдишвайте изпаренията над купата в продължение на не повече от 5 минути.

Налейте 30 капки от маслото, предварително разтворени с 20 чаени лъжички основа /от аптеката/ във ваната, затворете вратата и прозорците и се отпуснете за около 10 минути.

Поставете масло от лавандула на местата, в които пулсът се усеща най-силно и се отпуснете неподвижно няколко минути. След като възстановите движението си ще се почувствате отново в хармония със себе си и света.