Най-често срещаните женски грешки в брака

5
Добави коментар
Star
Star

Съществуват всевъзможни писания и мъдрости относно брака, истината е че теорията в случая е почти излишна, защото рядко някой би седнал да чете точно когато гръм удари. Все пак се намират и ревностни пазители на домашното огнище, които старателно са описали най-често срещаните женски грешки. Странно защо по темата се срещат в пъти повече разсъждения, отколкото относно грешките на по-силния пол. Постарах се да ги посъбера от интернет, но съм почти убедена, че този който ги е писал е мъж.   1. Ролки за коса плюс пеньоарУбийствена комбинация на всичко еротично в зародиш. Естествено, това не значи, че трябва да се разхождаш постоянно по жартиери и сутиен, все пак е неудобно да се простира така, а и това омръзва на другата половина от населението. Просто е добре да изоставиш балканската практика да се носиш у дома с най-размъкнатите и прости дрехи. Не е ясно защо по нашите географски ширини се смята за нормално навън да си нагласен, а вкъщи да нахлузиш скъсан чувал. Дори за собствено удоволствие е добре да си сложиш нещо красиво.

2. Пост сдал! Пост приел!Питай която и да е баба и тя ще ти обясни как трябва да се грижиш за своя благоверен като крехка порцеланова кукла, да го гладиш, кърпиш, да го държиш за ръка, докато страда безутешно за загубата на любимия си отбор, да му готвиш силна храна и още цял куп други подобни. Всъщност все неща, които майките на въпросните мъже правят с песен на уста, поне докато въпросните не си намерят достойна заместничка. Ако решиш да влезеш в тази графа, много скоро ще разбереш, че си си вкарала автогол в семейния шампионат. Не се хващай на тази роля, иначе съвсем скоро ще се превърнеш в някакво двукрако продължение на домакинството. Сключи договор с любимото си същество и още от началото на съжителството си разпределете домашните задължения.

3. Тайните на красотатаДруг настойчив съвет на експертите по мъжко женски отношения е  жената да не се разкрасява пред мъжа си. Явно това велико тайнство трябва да остане скрито от очите му, защото наивният човек може да остане с впечатление, че любимата му не е родена с грим и маникюр, а ги е придобила в последствие. И в никакъв случай да не се прави кола маска пред него. Това може да отключи такива неподозирани страхове у горкия мъж, че после дълго време да лекува психически травми и да бяга от самобръсначката, като дявол от тамян.

4. Великото мъжко самочувствиеСвещена територия, на която трябва да се стъпва тихо и по цвички. Ако не искаш да отключиш свещения гняв на мъжкото божество и да получиш няколко гръмотевици по бедната си глава, по-добре внимавай как се отнасяш към размислите, заключенията и способностите на своя любим. Реплики от рода на „Да, мило”, „Точно така, скъпи” са силно препоръчвани от учените. Не дай си Боже да дръзнеш да оспорваш мнението му пред други хора, това вече е углавно престъпление пред брачната институция. Така или иначе няма по-щастлив мъж от този, който вижда обожание в очите на жена си. А трябва да се признае, че и обратното е валидно.

5. Няколко подробности от ежедневиетоМоже да се обобщят още много полезни изводи, които да се оформят в рецептурник и да се подаряват заедно с готварската книга на всяка млада жена. Ето още няколко от най-често срещаните препоръки: – Да се избягват негативни коментари относно майка му, а черното бельо да се носи само с изрична уговорка, че тя не е починала.

– Да не се поставят под съмнение сексуалните му възможности, които разбира се са уникални и неповторими.

– Да се избягва споменаването и още повече сравнението му с бивши твои приятели, които разбира се са най-долу в скалата на оценяване.

– Да не използваш прекалено често викове и сълзи като средство за въздействие.