Идеи за декорация с коледни гирлянди

43
Добави коментар
lucynda
lucynda

Идеи за декорация с коледни гирлянди

30.11.2010 г.

Опитайте някои от тези идеи за прекрасни коледни гирлянди за Вашия дом.

Умножете гирляндите

Вместо един голям гирлянд, закачете заедно три по-малки. Тук са съчетани два дълги и тънки лъскави гирлянда с един бял гирлянд от пера. Всеки един от тях привлича вниманието с красотата си.

Надиплени гирлянди  

Използвайте рационално старите коледни картички, като ги превърнете в украса за тазгодишната Коледа. Изрежете коледните елементи от картичката и ги наредете върху елхова клонка. Прикачете и червени орнаменти, за да подсилят ефекта.

Елегантни гирлянди  

Разположете дълъг зелен гирлянд, имитиращ елхова клонка, по протежение на парапетите на вътрешните Ви стълби. След това завържете на известно разстояние една от друга бели панделки. По този начин коледната Ви украса ще е едновременно семпла и елегантна.

Семпли гирлянди  

Направете си семпли гирлянди, само с помощта на панделки и коледни играчки. Отрежете от лентата желаната дължина за гирлянда, а също така и по-малки лентички. Закачете за тях играчките и ги вържете като панделки върху дългата лента. От двата края на лентата разположете по-големи панделки и коледни играчки.

Изпратете послание  

Украсете камината си с коледни гирлянди. Като допълнение към това може да добавите и личното си послание за празника, като изрежете от  картон букви и изпишете с тях посланието си.

Гирлянд с джинджифилови курабийки  

Може да направите наистина оригинална и вкусна коледна декорация за Вашата камина, като изпечете няколко джинджифилови курабийки във формата  на човечета. С помощта на тънка лентичка направете панделка, завързваща двете им ръце. Така ще създадете впечатлението, че човечетата са се хванали за ръце.

Коледна звезда

 

Оригинална и елегантна е идеята да направите рамка с коледен бяло-зелен гирлянд около камината, като прикрепите в горните два ъгъла по една червена коледна звезда.

Златисто и бляскаво  

Подбере коледните си играчки за декорация в златист цвят. Съчетайте ги с гирлянди в тъмнозелено, завържете червени панделки и ще бъдете изумени от ефекта на получилата се украса. Златистите орнаменти ще блестят като звезди.

Гирлянд от коледни картички  

Изрежете орнаменти от коледни картички и ги нанижете на предварително избрана лента. В двата края я завържете на панделка и вече разполагате с прекрасна коледна украса за стола или вратата.

Естествена украса

 

Украсете вътрешните си стълби с естествени зелени клонки. За да акцентирате интереса върху тях, завържете и няколко ярко розови панделки.

Украса за стълбите

 

Ако искате да разчупите стила на традиционната коледна украса, опитайте да украсите стълбите си по показания начин. Прегънете гирлянда на две части и в този му вид го закрепете към стълбите. Сложете няколко венчета на мястото, където сте закрепили гирлянда и прибавете няколко сребърни панделки за по-голям разкош.

Източник: bhg.com
Посещения: 7510