Топ 10: Филми за сватби

5
Добави коментар
ins
ins

Преди 4 години   |

От БГтатко

 

fСПОДЕЛИ

Tweet

Независимо от това дали брака за вас се е превърнал в отживелица, чиято цел е да задоволи родителите ни или най-сигурният начин да живееш щастливо и дълго, Холивуд няма нищо против да ни забавлява с този необичаен социален сюжет.

Филмовата сватба по правило се е превърнала в една драматично-комедийно-романтична случка, чиито жертви ни разсмиват до пръсване, докато любовта победи категорично всички роднини и обстоятелства.

Предлагаме ви 10 от най-любимите филми за сватби.

10. Бащата на булката

Father of the bride (1991)
21-годишната дъщеря на Джордж Бенкс ще се жени. Като всеки баща, той не може да повярва, че дъщеря му ще го напусне.

9. Сватбата на най-добрия ми приятел

My best friend’s wedding (1997)
Джулиън се влюбва в най-добрия си приятел в момента, в който той и съобщава, че ще се жени. Джулиън полага огромни усилия, за да предотврати брака.

8. Познай кой

Guess who (2005)
Тереза не предупреждава семейството си, че приятелят и Саймън е бял, когато двамата отиват да обявят годежа си. Расата на Саймън допълнително задълбочава подозрителността на баща й, който категорично не одобрява избора на дъщеря си.

7. Последният ергенски запой

The hangover (2009)
На сутринта на ергенското парти на Дъг, двамата му приятели Фил и Стю се събуждат с тигър в банята и бебе в дрешника. Не си спомнят нищо за изминалата нощ, а Дъг е изчезнал.

6. Бракувани

Just married (2003)
Сара и Том са на меден месец в Европа след като са се оженили в разрез с мнението на семейството и приятелите на Сара. Роднините на Сара пращат бившия и приятел Питър да ги раздели.

5. Клетка за птици

The Birdcage (1996)
Синът на Арманд – собственик на гей кабаре ще се жени за дъщеря на консервативен сенатор, вице председател на Комисията по морала. Арманд и неговият партньор преминават през невъзможното, за да прикрият бизнеса и сексуалната си ориентация.

4. Запознай се с нашите

Meet the parents (2000)
Грег Фокър е евреин и медицинска сестра. Най-големият му кошмар се превръща в истина, когато отива да се запознае с родителите на годеницата си и открива, че тъстът му е параноичен бивш агент на ЦРУ.

3. Сватбеният певец

The wedding singer (1998)
Певецът Роби и сервитьорката Джулия и двамата ще се женят, но за грешните хора. Съдбата се намесва, за да ги срещне, докато планират сватбите си.

2. Четири сватби и едно погребение

Four weddings and a funeral (1994)
Чарлз и приятелите му търсят, срещат и губят любовта в развоя на четири сватби и едно погребение.

1. Моята голяма луда гръцка сватба

My big fat greek wedding (2002)
Младата гъркиня Тула се влюбва в американеца Иън – настъпва неописуемо смешен сблъсък на културите, докато се борят семейството на Тула да приеме връзката им.