Човешките кули на Каталуния

67
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

20 Flares

20 Flares

×

Каталуния е местност в Испания известна с много неща. Освен столицата на тази местност – Барселона, там са и едни от най – известните ни неща в Испания като цяло, ето едно не толкова известно.

Вече близо половин век тези хора наречени Кастелиери или в много свободен превод “създателите на замъци” пазят традицията да правят въпросните замъци сътворени изцяло от техните тела.

Въпреки, че тези кули изглеждат като една купчина от хора те имат много стриктни правила за това как трябва да бъде създадена една такава кула от хора.

Тези Кастелиери дори си имат специални имена и всеки от тях стои на точно определено място в подредбата на кулата и обикновенно силните мъже се поставят в основата на кулата, а на върха обикновенно отиват най – малките членове.

Детето, което отива най – отгоре се нарича “Енксанета” и неговата задача е да се задържи достатъчно дълго на върха с вдигнати 4 пръста във въздуха, за да покаже, че кулата е завършена.

Смята се според местните, че въпросните 4 пръста идват от 4те цвята на каталунският флаг.

А на височина досега не знам да е измерван рекорд, но се знае за случаи, в които дадена кула е достигала височина на 9 етажна сграда.

Ако всичко това ви е било недостатъчно, може да видите създаването на една такава кула в следващото клипче.

Neshtoto.com