Видове сутиени

11
Добави коментар
Neznam.bg
Neznam.bg

Видове сутиени

Сутиенът е важна част от гардероба на всяка дама. Той трябва да бъде в подходящия размер, за да е удобен и да поддържа гърдите коректно. Има много видове сутиени и те продължават да нарастват с всеки изминал ден. Има сутиени, подходящи за всякакви дрехи, случаи, форми и размери. Има сутиени, които повдигат, уголемяват, намаляват… Ето някои от най-разпространените сутиени и тяхното приложение.

Силиконов сутиен

Сутиените обикновено прозират през дрехите, ластичните презрамки се очертават и често ви карат да се чувствате  некомфортно. С по-изрязани дрехи не може да носите обикновен сутиен. Независимо, че е без презрамки, силиконовият сутиен оформя и поддържа бюста и е изключително удобен за носене.

 

Сутиен тип Бриджитка

Както можете да се досетите, името им идва от Бриджит Бордо, която ги въвежда. Сутиените от този вид са с твърди чашки и коланче под формата на две ленти. Изключително стилни и красиви сутиени.

Вградени сутиени

Някои дрехи или бански костюми имат вградени чашки, които поддържат бюста. В повечето случаи можете да ги извадите, ако прецените.

Сутиен със сменяеми презрамки

Този вид сутиен има презрамки, които могат да бъдат премахнати или пренаредят по друг начин. Презрамките могат да бъдат конструирани по формата на облеклото. Често са украсени с мъниста.

Сутиен без чашки

Тези сутиени слабо поддържат бюста и могат да увеличат визуално по-малките гърди. Обикновено те са по-еротични и се използват за специални случаи.

 

Сутиен за бременни

Тези сутиени са създадени, за да  поддържат уголемяващите се гърди  повреме на бременността. Те са меки и приятни за носене, еластични са и прилепват плътно около гърдите.

 

Сутиен със смаляващ ефект

Този вид сутиен е направен, за да отвлече вниманието от бюста на жените с голяма гръдна обиколка. Той прави гърдите с един или два размера по-малък и помага на жените да имат по-натурална и атрактивна фигура.

Сутиен с подплънки

Тези сутиени имат подплънки  отвътре, за да уголемят бюста. Добре поддържат гърдите и им придават по-добра форма. Подходящи са за не толкова надарени дами.

Повдигащ сутиен

Повдигащият сутиен  повдига и събира  гърдите, създавайки  пищна цепка на бюста и уголемявайки гърдите. Много от тези сутиени имат подплънки с пяна или гел.

Изрязан сутиен

Това е еротично бельо, което се  състои само от малка лента под чашките или дори липсва.

Сутиен без презрамки

Тези сутиени са подходящи за потници и рокли, разкриващи раменете и за тези от вас, които искат малко повече свобода.

Спортен сутиен

Спортните сутиени действат на принципа на притискане на бюста до гръдния кош с цел максимално поддържане и минимално движение. Сутиенът за спорт трябва да се подбира от гледна точка на удобство, практичност и безопасност, а не дали е секси.