Лазерно премахване на диоптър

3
Добави коментар
marketinggod
marketinggod

Все повече хора по света решават проблемите си, свързани с късогледство или далекогледство чрез лазерно премахване.

“При лазерната корекция радикално се решава проблемът с нарушеното зрение и след операцията пациентът вижда като човек с нормално зрение. Очилата стават излишни, също и контактните лещи“, твърди Веселин Даскалов – началник на отделението по Офталмология в Токуда.

Лазерно премахване на диоптър извършват вече в отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”. Тя разполага с най-прецизна технология за премахване на диоптри у нас.

Технологията LASIK, с която работят очните лекари в японската болница, позволява да се направи корекция и на двете очи. Тя е приложима при късогледство, далекогледство и астигмагизъм. Възстановяването след операцията е много бързо, а процедурата е практически безболезнена.

„Лъчът на ексимерния лазер изключително точно и щадящо въздейства на роговицата и така променя профила й, че на практика стана възможно да се коригират всички видове и степени на рефракцията“, уверява специалистът.

Лазерната технология „изпарява“ роговичните слоеве – в централната зона за корекция на късогледството, в периферната зона – за отстраняване на далекогледство. Дозираното въздействие на лазера в различните меридиани на роговицата коригира астигматизма.

За планиране на такава операция в МБАЛ „Токуда Болница София“ е необходимо насрочване на консултация със специалист на телефони: 02/403 4911 и 02/403 4126. След прегледа офталмологът ще прецени дали е необходима и възможна тази интервенция. „Изборът на процедура зависи от няколко фактора, като възраст, степен на рефрактивен дефект и начин на живот“, обяснява д-р Даскалов. В момента услугата се извършва с 20% намаление.