Диво прасе нападна и бесня в месарница, но свърши разфасовано / Любопитно / Любопитно / Ekip News

10
Добави коментар
vdd
vdd

Снимка: internet

Снимки към новината

Месар от малък немски град заяви, че ще му се наложи да плати солена сметка за щети, след като глиган разби магазина му, но ще си покрие част от разходите, като разпродаде разфасования нападател, съобщи Ройтерс. Дивото прасе извършило половинчасови вандалски действия, след като проникнало в дюкяна.

Глиганът се мотаел в близката горичка, преди да влезе в месарницата и преди да бъде застрелян от местен ловец, успял да направи поразии за 5000 евро. Това бе разказано за Ройтерс от собственика – месаря Райнер Кремер.

„Застраховката покрива обир и пожар, но не и свинска атака“ – поясни месарят, чийто магазин се намира в градчето Хьоер-Гренцхаузен, близо до западния град Кобленц.

Глиганът тежи около 130 кг и транжираното му и обработено месо ще донесе едва около 400 евро на Кремер. По време на атаката в дюкяна е имало само един клиент, който се отървал с леки наранявания и уплаха. „Когато прасето нахлу през вратата, помогнах на клиента да напусне магазина и се опитах да запазя машините за производство“ – разказа месарят. Той и работещият за него продавач са невредими, но не са успели сами да спрат беснеещото диво прасе.