Google публикува Zeitgeist или какво е търсил светът през 2010 г.

8
Добави коментар
mindscrew
mindscrew

NewTrend.bg, 13.12.2010 г. – Google публикува списъка си Zeithgeist 2010, който показва най-честите запитвания в търсачката от цял свят. Най-популярните търсения са представени чрез презентация и уебсайт, показващи различни заявки за търсене в различни райони.

Видеото, освен, че е предназначено да даде бърз преглед на Zaetigeist 2010, се оказва и един вид реклама на широката гама от продукти на Google. „Обиколката“ обхваща различни заглавия, снимки и видеоклипове през изминалата година, наред с различни жанрове музика.

За тази цел се минава през различни услуги като Google News, Google Images, Google Maps, Google Fast Flip, Google Profiles, Google Buzz, YouTube, YouTube LeanBack и Google Instant, както и различни функции на Gmail, включително Priority Inbox.

В интерактивния уебсайт са показани не само най-популярните търсения и времето, в което са били такива, но и „най-бързо нарастващите заявки за търсене“. В тази секция се разбира, че най-популярната ключова дума за годината е Chatroulette, известната със случайния си подбор за чат социална мрежа, а iPad се нарежда след нея.