АПИ отвръща на удара

2
Добави коментар
user24
user24

вторник, 14 дек 2010 г. 17:52 ч.

Шефът на пътната агенция Божидар Йотов отхвърли твърденията на Синята коалиция за раздаването на големи коледни бонуси в ръководеното от него ведомство. Лично той получавал 1800 лева заплата.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“  Божидар Йотов отхвърли твърденията на Синята коалиция за раздаването на големи коледни бонуси в пътната агенция.

На извънредна пресконференция той обясни, че основната заплата на тримата членове на Управителния съвет на АПИ е 1500 лв.

Божидар Йотов получавал общо заплата от 1800 лева с надбавката за трудовия си стаж.

Йотов получил бонуси в размер на 8910 лв.,

но това е за период от десет месеца, което прави по около 800 лв. на месец. Същите бонуси получили и другите членове ва Управителня съвет.

12 милиона лв. е сумата, предвидена за работна заплата в АПИ за тази година. Досега са изплатени малко повече от 10 милиона лв. на около 1678 служители.

Средната работна заплата до 30 октомври в пътната агенция е 657 лв., а за централната администрация от 341 служители – 819 лв.

„Не искаме да влизаме в интриги и политика, ние се стремим да си вършим работата в областта на пътната инфраструктура“, каза Йотов  по повод на обвиненията от Синята коалиция. Според него възнагрежденията в Агенцията дори били ниски и той се опитвал да ги повиши.

По-рано днес Синята коалиция засипаха с обвинения ръководството на пътната агенция. Министърът на регионалното развитие Росен Плавнелиев отсече, че ще смени управата, когато той прецени.