Детски прически с френска плитка: фотоурок | Kids Style

24
Добави коментар
luxury
luxury

Френските плитки, които са популярна прическа сред младите французойки се плетат плътно по кожата на главата, като образуват произволно избрана геометрична фигура. Класическата френска плитка започва да се плете още от бретона с три кичура коса, като всеки път се добавят нови кичури отстрани. Когато се стигне до шията и се хване всичката коса плитката се плете по обикновения начин и накрая се връзва. Най-важно при сплитането е равномерно разпределение на кичурите. В плитката може да се вплетат ленти или други необичайни аксесоари. Предлагаме ви три различни прически върху основата на френска плитка:

Френска плитка прибрана в опашка Сплетете малка част от косата над челото на френска плитка, след което заедно с останалата част от косата я приберете в опашка. Вземете няколко кичура от опашката и ги увийте около ластика. Изпълнението на прическата отнема около 10-15 минути.

Тройна френска плитка

Изплетете последователно три френски плитки, като започнете с най-горния пласт коса, след което сплетете средния и накрая най-долният ред. Изпълнението на прическата отнема около 10-15 минути.

Три плитки в една

Сплетете най-долният ред коса на обикновенна плитка. Останалата част от косата сплетете на две френски плитки, като започнете от челото. Накрая съберете трите плитки в една. Изпълнението на прическата отнема около 15-20 минути.