Как да гладим панталон с ръбове

5
Добави коментар
emoemo
emoemo

This Article Was Live On: вторник, 14 декември 2010 г. At 12/14/2010 10:24:00 сл.об. And Till Now Have.

Историята на панталоните с ръбове започва в края XIX в., когато започва развитието на шивашката индустрия. Направените във фабриките панталони ги опаковали така плътно, че след разопаковането оставали ръбове, които след това не можели да бъдат изправени. След това те дошли на мода и така до наши дни. За да се научим да гладим панталони с ръбове, трябва продължителна и упорита практика.

Как да направим тази деликатна операция така, че ръбовете да станат идеални?

Първо трябва да изгладите самите панталони, така че да можете спокойно, да прокарате ютията по ръбовете. Добре е в началото да обърнете панталона наопаки. Старателно изгладете колана джобовете и бастите. Когато вече са добре изгладени може да ги обърнете на лицевата страна и да пристъпите към изглаждане на ръбовете. Ако ютиятя ви не с пара, добре е да гладите през мокра кърпичка от памучен плат.

Внимателно сложете единия крачол на гладачната маса,така че външния шев да съвпада с вътрешния. Може да си помогнете като фиксирате двата шева с топлийки. Така няма да се разместят.Разпънете нагоре панталона до вътрешната предна баста, там ще свършва ръба. Ако панталона е скроен добре, ръба трябва да се получи в центъра. По същия начин направете и със задния ръб, като той трябва да свършва в средата на задните части. Повторете по същия начин и с другия крачол.

Ако не се е получило добре може да си обуете дънките.