Алуминиева дограма

2
Добави коментар
eurosim
eurosim

Как да избера подходящата дограма и да формирам цената й. Това е въпроса най-вероятно на всеки клиенти, който иска да замени старата дървена с нова PVC или алуминиева дограма.
Факторите за този избор не са малко и не са за пренебрегавне, за да може човек да напарви най-подходящия избор за неговия дом, офис или вила. Трябва да си дадете сметка за няколко важни въпроса:

1. За къде предвиждате слагането на нова PVC или алуминиева дограма?
2. Имате ли изолация и каква е ?
3. Колко броя външни стени имате ?
4. Колко прозореца искате да сменяте каква е тяхната конфигурация има ли балконска врата
5. Какъв профил ще използавате – PVC или алуминиева (имайте предвид, че алуминиевата дограма няма почти никакви топлопроводимост)
6. Към колко камерни профили сте се насочели, какъв производител ? Български или немски
7. Какъв обков ви трябва ?

Трябва да обърнете внимание и затова дали профилът е рециклиран или нерециклиран. Профилите, които са рециклирани имат по-малък коефициент Uf. Голяма част от фирмите на българския пазар предлагат на своите клиенти профили, които са рециклирани без да ги информират.

Обковът на дограмата е важен избор, когато закупувате нова PVC или алуминиева дограма. За добро функциониране на обкова е хубаво да се запознаете с това каква марка е. Нашата фирма не прави компромис с качеството на обкова и използва обков Масо, който е австрийски с доказана ефективност и качество.

При избора на армировка, тя не трябва да бъде под 1.5 мм, защото при по-тънка от тази стойност представлява неустойчива конструкция с лоши топлоизолационни и устойчиви качества, за да отговаря на европейските и международни стандарти за дограма, армировката на профила трябва да е над 1,5 мм.

Не на последно място трябва да отбележим, че коефициента на топлопроводимост на дограмата е също важен, или просто казано, колкото по-малък е като стойност, толкова дограмата е по-добра. Стойността се измерва в W/m2k. Препоръчваме Ви, когато правите избор за дограма коефициентът да е под < 1,3 W/m2k.