Ето как изглеждат извънземните

44
Добави коментар
yApple

Извънземен разум съществува, но за хората е по-добре да не търсят контакт с него, смята британският физик Стивън Хокинг, цитиран от в. „Сънди таймс“. Своята теза световноизвестният учен развива в нова документална поредица по „Дискавъри ченъл“, която тръгва на 9 май.

В документалния сериал с анимации се показват няколко хипотетични варианта на извънземни, които – макар и спекулативни – повдигат много важен въпрос: само някои от тези форми ще са интелигентни и може да представляват заплаха.

Окото на това същество се движи за цели 360 градуса, за да открива опасностите около него по-бързо.

Своята визия за обликът на извънземния живот и неговите характеристики, Хокинг развива по време на проучванията, публикувани в документален филм за Discovery Channel.

Хокинг е сигурен, че съществува живот извън планетата в различни форми, може би дори и в нашата Слънчева система. Именно под заледените повърхности на Юпитер може да има слой, който е подходящ за живот.
Здравите крака предпазват това същество от студения климат и бури.

Хокинг, който се счита за един от най-големите учени в света, определи теоретично възможен вид и поведение на извънземните същества, комбинирайки условията за живот на други планети и включително тяхната геология, климат и атмосфера.

Неговите виждания и теории са представени с помощта на компютърна графика и за първи път се показват в документарната серия „Into The Universe“.
Тези малки грабливи същества ловят плячка от скалите, до които летят с помощта на еластична кожа.

Хокинг подчертава, че във Вселената има около 100 милиарда галактики, а всяка от тях има повече стотици звезди около които кръг планети поради което вероятността, че животът се развива само на Земята е много малка.

„Математическия ум ми позволява да мисля съвсем рационално за извънземните. Голямо предизвикателство е да се установи как те изглеждат, които най-много зависи от това, с което се хранят и в какви условия живеят „, твърди физикът.

Това същество приличащо на октопод може да живее в солените океани на Юпитер.То може да произвежда светлина от био енергия.

Вижте как изглеждат извънземните според вижданията на Стивън Хокинг:

Завършването на документалната серия е успех за 68-годишния гениален физик, който е парализиран от двигателно нервно заболяване и трудно говори. Проектът му отне три години, през които той често пренаписва сценария. Искаше да създаде програма, която е увлекателна за общата публика и в същото време научна, коментира изпълнителният продуцент на предаването Джон Смитсън. Това е трудно, като се има предвид колко сложни са идеите, за които става дума, допълва Смитсън.