Домашна бира: Специални съставки за бира

2
Добави коментар
vlado1918
vlado1918

За правенето на различни видове бира са нужни специални съставки,като специални видове малц,специален ечемик и други видове зърна под специална обработка който да дадът вкус,цвят,аромат и плътност на нашата домашна бира. Специалните видове малц могат да бъдат:

–Тъмен малц.Това представлява тъмно изпечен малц под висока температура който се използва при тъмните бири за постигането на тъмен цвят и специфичен вкус.Според различните температури и степен на изпичане се получават различните видове изпечен тъмен малц.Ензимите са отстранени поради голчмата температура и този вид малц трябва да се използва с обикновен малц за да може да конвертират нишестетата в захари.

-Карамелен малц.Тозо вид малц представлява накиснат във вода малц,за да се превърнат част от нишестетата в захар и после изпечен под висока температура за да се карамелизира захарта в зърната.Този тип малц предава много приятен карамелен вкус на бирата и невероятен аромат и цвят.Карамелизираният малц също не съдържа ензими.

–Изпечен ечемик.Това е немалцован ечемик,който е изпечен под висока температура в специални фурни.Придава аромат на кафе и тъмен цвят много специфичен за тъмните бири.

Има още различни видове малц и ечемик в различните рецепти за домашна бира,който ще разгледаме по-нататък във времето.