Силата на позитивното мислене

4
Добави коментар
marketinggod
marketinggod

Сигурно и вие много пъти сте се чудили защо някои хора успяват, докато на други съдбата им предоставя единствено трудности.
Същевременно обаче не ви ли е правило впечатление, че хората отделят прекалено много време да използват оправдавания, с които извиняват гузната си съвест, че не са се постарали да получат повече? Че не са работили повече? Че не са учили повече? “Обективните обстоятелства са ни попречили.” – ще кажат те. Разбира се. Ако нямат смелост да постигнат нещо, естествено, че ще се появят пречки. Защо обаче някои хора успяват, докато други само се оплакват?
Вероятно заради начинът им на мислене на първо място. Съзнанието, мисленето – това са нещата, които предшестват промяната, успеха или неуспеха.
Ако мислите като пораженец и предвкусвате провала си, това означава, че вие не сте готов за победа. След като се провалите за пореден път по-скоро ще си кажете “знаех си” и ще се откажете, отколкото “е, този път не стана, но следващият ще успея” и да продължите да се борите.
Трябва да знаете, че не житейските обстоятелства и създалата се ситуация ви пречат. Ако наистина го вярвате, значи сте се оставили по течението и то ви лашка напред-назад. От човек, който се бори, който мисли и стреми към успеха, няма да чуете подобни нелепи оправдания. Нагласата и мисленето са нещата, които ви позволяват да вървите напред или ви дърпат назад.
Затова научете се да постигнете успех първо със своите мисли. Малко усилия и практика и ще се научите да ги управлявате. Не ви ли е омръзнало от хората около вас, които вечно се оплакват и мърморят? На които светът им е черен и живеят ден за ден – работа -=> вкъщи -=> спане. Един безкраен кръговрат, който отнема всеки техен следващ ден.
Действителността обаче може да се промени само ако развиете нов тип мислене, не преди това.

Помислете какво искате от живота. Здраве? Пари? Щастие? Тогава развийте съзнанието си за тях. Мислете положително. По-малко използвайте отрицателната частица “не”, защото тя носи негативен смисъл и усещане. Мислете за тези неща сякаш сте ги постигнали. Сякаш всеки момент ще ги постигнете. Изкарайте съзнанието си от тази скучна сива реалност, която е около вас. Просто поискайте и се осмелете! Мислете положително. Забранете си да се оправдавате. Помислете си защо го правите. Може би ви е страх? Преодолейте го. Може би ви домързява да работите повече, да четете повече? Променете това! Ако искате да постигнете нещо, не поставяйте мислите си в рамки.

Колко обнадеждаващо само е да знаете, че независимо от всички житейски несгоди и предишни неуспехи, вашият живот може да се промени, ако се настроите на положителна вълна и се заредите с позитивни мисли. Тази удивителна способност е достъпна за всеки, който има желание да се възползва от нея. Не е необходима особена дарба. Единственото, което се иска от вас е решимост, малко отделено време и необходимите усилия, за да развиете този тип положително мислене. Това е всичко!