Exteriordecor.bg | Статии Капково напояване или капково поливане

6
Добави коментар
exteriordecor
exteriordecor

Начало >
  Статии > Капково напояване или капково поливане
Капково напояване или капково поливане
Капково напояване или капково поливане
Капково напояване може да бъде изградено, както в градината, така и в домовете ни. Обикновено си мислим, че това е много сложно и скъпо мероприятие, но се оказва тъкмо обратното. Капковото напояване или поливането с капков маркуч ни спестява много главоболия, като ни отменя в досадното регулярно поливане на растителността, която ни радва в дворовете и къщите ни, по всяко време от годината. Капково напояване  обикновено се изгражда в градината за поливане на дървесно-храстова растителност, алпинеуми, цветни лехи, в клоцове или големи саксии. А ако става дума за капково напояване в домовете ни, или в офиса се има в предвид за зимни градини, интериорна растителност, тераси, покривни градини и вертикално озеленяване.
Капково напояване  е метод, при който поливането е в непосредствена близост до корените на растенията. Това се извършва чрез система от тръби, кранове, фитинги, капков маркуч, дюзи за капково напояване (капкообразуватели) и филтри.Основните предимства на капково напояване  са:
1. Водата се подава само в непосредствена близост до кореновата система на растенията, което води до развитието на по-малко плевели.
2. Прави се значителна икономия на вода, защото тя се просмуква директно там където е необходимо преди да се е изпарила.
3. Намаляване на консумираната енергия поради ниското налягане на системата и постигане на качествено равномерно поливане на растителността.
4. Намаляване на заболяванията свързани с влагата по листната маса и плодовете при някои растения – рози, спиреи и др.
5. Поливане независимо от релефа на терена.
6. Възможност за пълна автоматизация на поливния процес, чрез ползването на програматор.
7. Не създава опасност от почвена ерозия.  
                                 Програматор                                                                 Дюза за капково поливане                                     Капков мъркуч с капкообразователи
В сички, които обичат градината си или растенията вкъщи са се замисляли, какво би станало, ако те не се поливат редовно, а последствията в повечето случаи са необратими. Нашият екип може да премахне една грижа, а именно поливането на любимите ви растения, бързо и лесно. Ние знаем, какво количество вода за поливане е нужно за всяко едно растение и можем да създадем оптимални условия, чрез качествените материали с които работим. Свържете се с нас и ще получите оферта за изграждане и поддръжка на поливната система, както и инструкции за обслужването на изграденото автоматизирано капково напояване. А ако имате нужда от цялостно изграждане на поливна система не само за растителността, а и за  независимо дали са новоизградени или не, ние с радост ще планираме и изградим това удобство за вас, качествено и професионално.
             Капково напояване на покривна градина                                           Капкообразуваща дюза                                                 Саксии с изградено капково напояване
Следва продължение …
Статии за поливането
– Поливна система от А до Я
– Поливни системи в озеленяването
Снимки на  Изграждане на градини, Метални и дървени конструкции, Интериорно озеленяване, Покривно озеленяване, Поливни системи – от Екстериор Декор
Тагове: проектиране, поливане, външно озеленяване, Поддръжка на градини, oзеленяване на дворове, проектиране на градини,  изграждане на градини,  поливна система, затревяване, ландшафтна архитектура, oзеленяване, фън-шуй градина, аранжиране на растения, скални градини, алпинеум, вертикално озеленяване, поливни системиДруги статии:
Капково напояване или капково поливане
Покривни градини
Луковични цветя
Затревяване или зачимяване ( полагане на тревен чим )
Японски градини – Традиционни стилове
Поддръжка на градини
Поливна система от А до Я
Стимулиране на петте сетива в градината
Екстериорен дизайн, планиране и проектиране.
Поддръжка на градини – поддръжка на тревни площи
Затревяване
Озеленяването – дейност която все още се пренебрегва у нас
Алпинеум (Скален кът)
Поливни системи в озеленяването
Овощните дървета
Фън-Шуй