Как да изберете съпруг? | bgbezgranici.com

3
Добави коментар
ditadita
ditadita

– Потърсете поука в приказката за тримата братя и златната ябълка
Представете си, че имате право на избор и трябва да предпочетете за свой съпруг един измежду тримата братя, които пазили златната ябълка. Това не е приказка от „1001 нощ”, нито сценарий за латино сериал, а реалност, пред която ни изправя често животът. На кого ще се спрете?
Кой от тримата прототипа в приказката е най-добър за ваш партньор? Не се подсмихвайте, защото психолозите са анализирали приказната ситуация и са стигнали до интригуващи изводи.
Мъдрите представителки на нежния пол най-напред разузнават всичко за фамилията, преди да сключат брак. С времето емоционалната вълна от първата среща и тръпка отминава и в поведението на мъжа се откриват не само подводни камъни, а цели рифове, в които може да се разбие и най-здравият семеен кораб.

Но именно тези подводни течения се формират под въздействие на семейството, в което партньорът ви е възпитаван.
Единствен син е
В тази ситуация е почти сигурно, че партньорът ви се е превърнал в обект на родителска гордост и обожание. Очаква от любимата и околните възторжени отзиви за всички свои постъпки. Не желае да се съобразява с чуждите желания и още по-малко с капризи и странности. За него е привична ситуацията, когато всички и всичко са на негово разположение. В бъдещата си съпруга той иска да види аналог на своята майка, която самоотвержено се е грижила за него и не е искала нищо в замяна.
Най-малкият
Ако любимият ви е изтърсакът сред момчетата, всичко зависи от тези, от които е бил заобиколен в детството – от батковците и сестрите в семейството. Ако е израсъл сред братя, обикновено се отличава с непредсказуемост. Настроението му се променя подобно на пролетно време, което сутрин се мръщи, денем радва с топлото слънце, а вечер пуска леден дъжд. Дългосрочните планове не са за такъв мъж, прекалено е привлечен от собственото си его. Подчинява се на моментното си желание – може да се отправи стремително напред и да щурмува дадена цел или да загуби интерес към всичко градивно и с часове да се отдаде на излежаване пред телевизора или наливане с бира.
Най-малкият брат, в чието възпитание основна роля са играли сестрите, е по-разумен. От първите дни на живота си той е свикнал с любещи жени, които да го пазят, да го глезят и да се грижат за него. И в брака си той ще разчита не само на взаимно разбиране, но и на помощ и съвет от страна на партньорката.
Средният брат
Ако той е вашият избраник, то вие сте попаднали на най-сложния вариант. В семейството си той е бил едновременно и по-голям, и по-малък. Затова са му свойствени черти от няколко поведенчески типа. Самият той нерядко усеща двойнствеността на положението по отношение на справедловостта. Лишен е от правата на големия, но няма и привилегиите на малкия. В опитите да отстоява своята значимост в семейството, той лавира или се впуска в състезание с останалите деца. Това понякога води до конфликти. Колкото и да изглежда глупаво, такъв човек се опитва постоянно да се съревновава и със собствената си жена. Отнася се ревниво към успехите й в службата, към заплатата й, към популярността й.
Баткото
Най-големият брат е нещо специално. Ако по-малките в семейството са момичета, той лесно ще общува с нежната си половинка, защото има мек характер, грижовен е по отношение на слабия пол. Детско-юношеският му опит го е научил какво се харесва на жените и какво ги вбесява. Той не отбягва мъжката компания, но и не се стреми особено към приятелски събирания на чаша бира. Добър баща е, но жена му за него винаги си остава на първо място.
Мъжът, който е имал по-малък брат или братя, е типаж на началник – често е доста строг и взискателен. За „малките” той е бил неоспорим авторитет. Ако някой от тях се прави на разсеян или държи на своето, го е вкарвал в правия пъс с удар по тила.
Отношенията му с жените постоянно са обтегнати, защото той не ги разбира достатъчно. Не е склонен към откровения, обича да бъде разбиран без думи. Затова на бъдещата му съпруга няма да й е лесно.
Разбира се, това е само схема. Иначе знайно е, че от всяко правило си има изключения. Особено пък когато става дума за човешки характери…