Изберете перфектната камина за Вашия дом

23
Добави коментар
lucynda
lucynda

Изберете перфектната камина за Вашия дом

20.12.2010 г.

Изберете най-подходящия дизайн и материали за камината у дома, която да грабва вниманието и в същото време да допълва хармонично интериора.

Перфектната камина

Независимо от вида на стаята, камината обикновено служи като фокусна точка в помещението. Като се има предвид това, правилното планиране е задължителен елемент за постигането на хармония между камината, мебелите и цялостния вид на помещението. Изберете материалите и дизайна за камината внимателно, така че тя едновременно да грабва вниманието и да не изглежда все едно не е на мястото си.

От пода до тавана

Тази камина с каменна облицовка, която стига от пода до тавана, служи като фокусна точка в стаята и затова се нуждае от малко украса. Ако планирате издължаването на фасадата на камината до тавана, обмислете използването на изкуствена каменна облицовка. Този материал е по-лек и по-лесен за използване от естествения камък.

Приятен и спретнат кът

Травертинът и натрошеният мрамор, над които е окачено огледало със старинна дървена рамка, създават приятен и модерен дизайн над камината. Използването на рециклирани материали за камината е не само екологично, но също така придава състарен и уникален вид на помещението.

Пренареждане на мебелите пред камината

 

Семплата дървена масичка и креслата с бели калъфки освежават тази по-рано безинтересна камина. За създаването на илюзия за вградени шкафове около камината и за подсилване на старомодния стил на стаята е използвано евтино решение с поставяне на книжни рафтове. Собственикът е поставил газова камина, която е едновременно удобна за ползване и енергоспестяваща.

Уютна и подканяща

В този кът пространството около камината е облицовано с грубо издялани варовикови плочки. Рустикалният варовик създава асоциации с уюта и комфорта на вилата. Солидният дървен рафт над камината е перфектен акцент за прекрасната каменна облицовка.

Използвайте ярки цветове

Придайте на камината великолепен модерен привкус, като покриете скучната тухлена фасада с цветна керамична мозайка. Дори няма нужда да отстранявате тухлите, а можете да закрепите мозайката директно върху тях с хоросан. Изберете цветова схема, която да допълва съществуващия декор в стаята.

Традиционен стил

Комбинацията от черен гранит и обилно лакирана дървесина превръщат камината във фокусен обект в тази всекидневна. Камините в традиционен стил като тази, никога няма да изглеждат старомодни, благодарение на прекрасните ръчно изработени шкафчета и колоните, които ограждат този кът.

Архитектурни елементи

Семплите, но в същото време впечатляващи архитектурни елементи, плитката камина и синьо-белите плочки оформят провинциалния стил на тази камина. Ръчно изрисуваните плочки добавят цвят на камината, като в същото време повтарят синьо-белите тонове, които се срещат в аксесоарите навсякъде из тази трапезария. Взимайте под внимание комфорта при дизайна на камината – масата и столовете трябва да са достатъчно далеч от огъня, за да могат хората, които се хранят, да не бъдат залети от прекомерна топлина.

Източник: bhg.com
Посещения: 3662