Безплатна реклама

8
Добави коментар
zabat
zabat

Реклама по време на криза

Трябва ли Ви безплатна реклама? Какво по-подходящо място от Интернет. Сега му е времето!

Мастити експерти по маркетинг твърдят, че по време на криза в никакъв случай не бива да се допуска една голяма, непоправима грешка: да се орязват рекламните бюджети. Най-интересното в случая е това, че и собствениците на проспериращи фирми напълно и безусловно споделят това мнение.

Майкъл О’ Лиъри, мениджър на ирландската low cost компания Ryanair смята, че във времена на икономически възход и идиотите могат да печелят. Докато кризата е едно истинско предизвикателство за фантазията, изобретателността и находчивостта на бизнесмена. Според него огромна роля в това отношение играе иновативната реклама.

Подобни схващания движат и бизнеса на Domino’s Pizza. Тук смятат, че тези, които продължават да рекламират с пълна сила продуктите си по време на кризата, след нея ще пожънат огромни дивиденти и ще спечелят много големи пари.

Компанията залага все повече и повече на своя комерсиален сайт за поръчки, който ѝ помогна да съкрати персонала си наполовина. Освен това поръчките по Интернет сами по себе си удвояват оборота на тази забележителна фирма. Защото рекламата на сайта в Мрежата е настъпателна и агресивна, тъй като е с пъти по-евтина от рекламата на компанията офлайн.

Хубаво е, че и много наши бизнесмени разбират това. „Финансовите институции променят начина си на комуникация с техните потребители“, каза наскоро Николай Неделчев, управляващ директор на Publicis Marc Group.

„Използват се нетрадиционни маркетингови решения, интернет реклама, sms комуникиране, общуване в социалните мрежи и др. Компаниите, които инвестират в маркетингови комуникации по време на криза, придобиват много по-голям пазарен дял след края ѝ.“

Всичко това идва да рече, че кризата в никакъв случай не променя законите на маркетинга. Напротив, колкото повече залагаме на тях СЕГА, колкото повече рекламираме в тези трудни времена, толкова по-удивителни резултати ще пожънем след време.

21.12.2010 | Автор: Апостол Апостолов www.SuperAstro.net