Как да се предпазим от зимните вируси?

11
Добави коментар
irr
irr

Най-податливи на разболяване са малките деца и възрастните хора. По тази причина се препоръчва те да бъдат имунизирани срещу грипните вируси. Можем да помогнем на имунната си система като консумираме определенс храна.

Четири вируса, които има опасност да пипнем през зимните месеци, предвиждат родните епидемиолози.

Най-опасен сред тях ще е познатият вече “свински грип”, или щамът Н1N1.

Останалите три щама с “Калифорния”, “Пърт” и “Брисбейн”. Те причиняват възпаление на дихателните пътища и водят до появата на кашлица, температура и стомашни неразположения.

Най-податливи на разболяване са малките деца и възрастните хора. По тази причина се препоръчва те да бъдат имунизирани срещу грипните вируси.

Ако не искате зимните настинки да ви повалят на легло, просто яжте повечко бадеми. Тези ядки помагат на тялото да устои на коварните вируси през студения сезон.

Изследване на британски и италиански учени показа, че химикали в кожата на бадемите засилват реакцията на имунната система към такива инфекции, съобщава вестник „Дейли Телеграф“.

Кожата на бадемите подобрява способността на белите кръвни телца да откриват вируси, категорични са учените от Института по изследване на храните в Норич и отУниверситетската поликлиника в Месина.

Интересно е да се знае, че хора, консумиращи дневно една-две чаши истинско червено вино, много по-рядко боледуват. В момента се правят много медикаменти, чийто основен продукт е гроздето.

Консумацията на подправки – канела, карамфил, също имат имунностимолиращ ефект. Употребата на орехови ядки, които са богати на йод, също попадат в тази класация.

Консумацията на зехтин, приготвен от маслини, и самите маслини също допринасят за стимулиране на имунната защита.

 

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели