BGPacient.com: Активен въглен при преяждане и препиване

4
Добави коментар

Ако сте предвидлив и информиран, със сигурност имате под ръка няколко блистера медицински (активен) въглен. Това са малки или по-големи таблетки (в зависимост от фирмата производител). Те са мощен абсорбент, който може да ви спаси в доста неприятни ситуации.

Предстои ви служебно парти

Знаете ли, че само 2 или 4 малки таблетки, приети преди коледното тържество, ще предпазят организма ви от алкохолно опиянение и ще поддържат ума ви бистър. Не бива да пренебрегвате и факта, че на сутринта след служебния купон няма да доловите и минимален дискомфорт в стомаха си, независимо какво сте изяли и колко сте пили.

При тежест в стомаха и отравяне

Преяждането, препиването, комбинирането на неподходящи продукти, консумирането на престояла храна или с изтекъл срок на годност водят до неприятни последствия – болки в стомаха, разстройство. Тогава отново на помощ идват таблетките активен въглен. При по-сериозни стомашни проблеми се налага да вземете достатъчно количество от тях. То се изчислява, като имате предвид, че 1 хапче е достатъчно за 12-15 кг от теглото ви. Ако тежите 70 кг, достатъчни са ви 5-6 хапчета. Изпийте ги с преварена вода.

Нарушено храносмилане

Хапваме на крак. Дъвчим сухи сандвичи и преглъщаме бързо. Супа сервираме само през почивните дни или на празници. В някои семейства тя не се признава за храна. Работещите жени се отнасят с пренебрежние към кулинарните занимания у дома и предпочитат менюто на заведенията „фаст фууд“. Резулатът е стомашни проблеми за цялото семейство като запек, разстройство, гастрит, колит и прочее досадни болести. Ако не ви остава време да мислите за здравословно хранене, запасете се с природния абсорбент. Взимайте по 1-2 таблетки след поредния сандвич. Черното хапче ще ви осигури комфорт в стомаха и лека походка.

Далечни пътувания

Ако ви предстои пътуване извън страната, не тръгвайте без активен въглен. Имайте предвид, че в чужбина цената му със сигурност е по-висока, отколкото по нашите аптеки. Така че не пропускайте да пъхнете една две опаковки в куфара си, преди да тръгнете. Напълно възможно е водата и храната, там където отивате, да не се отрази съвсем благоприятно на стомаха ви. Ето защо 2 черни таблетки преди всяко хранене ще ви спестят неприятни изненади, докато свикнете с особеностите на местната кухня.

Пъпчиво лице

Ситните пъпчици, появили се ненадейно по лицето, се провокират от токсини, отделени от храносмилателната система. Още бабите ни са били наясно, че по-добро средство за красотата от активния въглен едва ли има. Важно е да не забравяте, че заедно с въглена трябва да приемате и комплекс от витамини и минерали. Както с всяко друго лекарство, и с въглена не бива да се прекалява. Той не бива да се взима постоянно, тъй като освен вредните токсини с него от организма се извличат и полезни минерали.