Не просто фитнес, а мисия!

7
Добави коментар
oroto
oroto

И, както приготвянето на вкусна храна изисква професионален готвач, така и израждането на сексапилно тяло изисква професионален фитнес треньор!

Именно затова се обърнахме за няколко съвета към Мартин Гергов – един от най-добрите фитнес треньори, който е провеждал тренировки и консултации дори на топ футболиста Митко Бербатов, Топ Модела Диана Иванчева, Фолк певците Валентина Кристи и Денис, Кралицата на грима Аделина Цанева, незабравимият тв водещ Милен Цветков и още, и още.

КОЯ Е НАЙ-ПОПУЛЯРНАТА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Думата „диета“ не е най-точната дума, която се употребява, погледнато от професионална гледна точка, но от търговска е друго нещо! Има толкова много „диети“ – кръстени на планети, зеленчици и плодове от които главно ще си докарате много ядове, които се „предписват“ и преписват за отслабване! Аз не употребявам думата „диета“, защото правилното е „хранителен режим“ или план съобразен с необходимото количествово белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали.

Така, че най-популярният храниелен план за изгаряне на мазнините е този, който ползват професионалните състезатели по фитнес и културизъм, а това е високобелтъчното хранене! Но трябва да се внимава с храненето защото обикновено базовите храни са едни, но след като започне да се изпълнява хранителния режим, той може да бъде променен, може да се налож и да бъдат добавени повечко въглехидрати или пък хром пиколинат, защото всеки организъм е различен.

ЗАЩО ГЛАДУВАНЕТО НЕ Е ПОДХОДЯЩО ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Гладуването е страхотен начин за отслабване е страшно разпространено, нали!

По-скоро гладуването е страшен, отколкото страхотен начин. Диетите, при които сваляш бързо 5,10,15 кг те лишават от необходимото количество хранителни вещества (белтъчини, въглехидрати, мазнини и др.). Така заедно с мазнините ще загубим мускулите си, а може и здравето.

КОИ УПРАЖНЕНИЯ СА НАЙ-ПОДХОДЯЩИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ПРИ ЖЕНИТЕ?

Няма упражнения само за мъже или само за жени. Упражненията са за всеки, който иска да натовари различните мускулни групи на тялото си. Проблемът е, че малцина са спортуващите, които се придържат към изпълнението на базови упражнения като пълен клек, вдигане от лег, мъртва тяга, гребане с щанга и т.н. Естествено от голямо значение е и тяхното правилно изпълнение с необходимото натоварване!

КАКВО ЩЕ РЕЧЕ „НЕОБХОДИМО НАТОВАРВАНЕ“?

Ще рече, че ако по програмата ти пише, че трябва да направиш определен брой работни серии с по 15 повторения, то тежестта, трябва да е такава, че последното повторение да е наистина последно! В противен случай ще потренираш 1 месец и ще кажеш, че от фитнес смисъл няма и ще се хвърлиш в кръговрата на фитнес експериментите!

АКО НЯКОЙ НЯМА ЖЕЛАНИЕ ДА ТРЕНИРА И СПАЗВА РЕЖИМ КАК ЩЕ ГО МОТИВИРАШ?

Когато за първи път стъпих във фитнес залата аз бях едва 45 кг/170 см и всички ми се подиграваха!

Имах си дори прякор „Херкокалес“. Въпреки това аз си имах свой стимул. Имах си една измислена от мен поговорка, която следвах „Винаги ще съм една крачка пред тези, които не спортуват“.

Наистина е трудно да накараш някой, който никога не е спортувал да започне фитнес.

Може би трябва да се възприеме като задължение! Като работа например-искаш не искаш отиваш!

Именно в тази насока преди година и нещо изпратих предложение до парламента да се гласува закон, който да задължи служителите да спортуват, като работодателя им отпуска по един час 2 пъти седмично и този час им се води като работен. Но ако не се спортува да им се отдържа! Отговорът бе, че ще разгледат предложението ми!

Но най-доброто решение е да започнеш ВОЙНА С МАЗНИН ИТЕ БЕЗ ПОВИКВАТЕЛНА, т.е. сам без никой да те моли или задължава, защото фитнеса и правилното хранене са здраве и енергия!