Facebook Landing Page/Tab – какво представлява и защо е задължителен

13
Добави коментар
momoneymain
momoneymain

Голямата Facebook аудитория е нещо много хубаво. Увеличението на тази аудитория става чрез редица начини. Създаването на Facebook landing страница е един от тези начини. И по-скоро онзи начин, който превръща посетителя в почитател. Защото посетители много, приятелю, но от тях малко стават фенове.

Нека първо разгледаме същността на landing страницата.

Всяка бизнес-страница във Facebook съдържа редица табове/бутони, намиращи се точно над стената. Тези бутони са различни в зависимост от характера на самата страница, но 90% от тях са еднакви за всички страници. Landing таб/страница е дизайнерски бутон, който се добавя допълнително към останалите бутони. Както казвам дизайнерски, имам в предвид факта, че съдържанието на този бутон може да бъде каквото ти искаш.

Facebook Landing страницата позволява стабилно брандиране на иначе скучните и еднакво изглеждащи фен-страници.

Освен това, като всеки един друг таб на страницата ти, и landing табът може да бъде зададен като първоначален изглед за всеки посетител на страницата. Което ще рече, че всеки, който не е почитател (все още) на страницата ти, при отварянето и ще вижда най-първо дизайнерската страница, а не Стена или Информация – той ще вижда интересното, а не една разхвърляна стена или скучен текст информация. От тук идва и думичката “landing”.

Как можеш да се възползваш от landing страницата? Много просто – в нея може да бъде вградено всичко – от текст, през картина, до видео, та дори и динамични (до някъде) менюта и бутони. Стига да знаеш как…

Ето няколко начина да използваш Landing страницата:

1. Да предизвикаш посетителя да стане почитател, чрез директни указания. Facebook landing страницата е най-добрият начин за това – в нея можеш да съвсем директно да помолиш посетителя да натисне бутон “Харесва ми” за да увеличи Facebook аудиторията на страницата ти. Можеш да го заиграеш, да го поразпиташ, да го включиш в разговора. Както направихме ние. Върши работа.

2. Да съобщиш за предстоящо или действащо състезание или конкурс. Ако някога си се опитвал да съобщиш за конкурс, който ще се проведе на стената на бизнес-страницата ти, знаеш колко е неудобно и ефикасно – задаваш го като статус, който често бива изместван от друго съдържание или най-малкото – не се набива на очи и не привлича почитатели. Landing страницата решава този проблем много бързо. Точно както го решихме заедно с фирма Don Almohadon:

3. Да представиш по-пълна и естетически издържана информация за компанията. Доста компании залагат на страница “Информация” да е тази, на която попадат всички нови посетители, с цел те да разберат с какво се занимава фирмата и да си създадат интерес. Тази страница е скучна до мозъка на костите си и често създава обратен ефект, особено ако текстът е много. Ето как решихме проблема за фирма fitneshrani.com:

От тук можете да видите и:

4. Да представим полза от “харесването” на бизнес-страницата. Най-силният конвертор на посетители е размяната – те стават почитатели, а вие им давате нещо в  замяна. Често пъти информация. Компанията Ви има промоция, която тече в момента? Какъв по-добър начин да грабнете вниманието на посетителя от Landing страница с текст “Искаш ли да разбереш как да се възползваш от промоцията ни? Стани почитател и ще ти кажем…”.

За заключение ще кажа, че ползите от Landing страница във Facebook са много и реално са ограничени само от фантазията на създателя и. Ако трябва да сравня значението и, бих казал, че Landing страницата във Facebook е точно толкова важна, колкото Home страницата на корпоративния ти сайт. А всички знаем колко е важно второто.

Ако се нуждаете от създаване и вграждане на Facebook landing страница – потърсете ни. Ние знаем как