Топ 10: Български мъже на 2010-а

9
Добави коментар
ins
ins

Преди 4 години   |

От БГтатко

 

fСПОДЕЛИ

Tweet

Да се класират мъже заедно на едно място е трудна задача. Постиженията са несъизмерими, а оценката е субективна. Последните години обаче, в България именитите и достойни мъже сякаш са оценявани според това колко са симпатични, успешни и властни. Затова и не бива да се учудваме, че „мъж на годината“ стават най-често политици и спортисти.

БГтатко ви предлага малко по-различна гледна точка. Представяме ви 10 български мъже, които през изминалата година с поведението си, ни дадоха пример и посоки затова как да бъдем по-добри мъже, бащи и хора.

10. Джавед Нури

Той не е българин, но вече 7 години се опитва да бъде. Колко българи могат да покажат такава упоритост? Афганистанецът Джавед Нури е прекарал по-голяма част от живота си, бягайки от смъртта, докато накрая се сблъсква с България – твърдата външна граница на ЕС. И въпреки прекараните несправедливо години в българския затвор за чужденци в Бусманци, той е все така силен, добронамерен и решителен. България има нужда от повече такива мъже.

9. Д-р Владимир Атанасов

Името на д-р Владимир Атанасов от ИСУЛ нашумя, когато в телевизионен репортаж, нарече служителите в здравното министерство „олигофрени“, защото не си четат разпоредбите, които пишат. Младият лекар беше шеф на Спешното отделение в елитната болница, но на следващия ден директорът й го уволни. Той се извини, обаче не се отказа от думите си и ни покажа, че човек трябва да има силата да се изправи срещу проблемите и да ги нарече с истинските им имена. Независимо от това, какво може да ни коства.

8. Мартин Карбовски

Журналистът Мартин Карбовски е противоречива личност, но и за изминалата година той ни показа твърдата си позиция и продължава да бъде сигурно единственият журналист, който се занимава с аутсайдерите на обществото. А обществото ни наистина има нужда от тази гледна точка.

7. Димитър Бербатов

2010 година за Димитър Бербатов не беше лека, но това беше и годината, в която той се завърна след лошата си форма и показа най-доброто от себе си. Той ни и показа, че постоянството, таланта,  вярата и труда, се възнаграждават. Димитър Бербатов отново демонстрира  най-доброто, на което е способен.

6. Калин Терзийски

Миналата година Калин Терзийски издаде две книги, които съвсем невероятно за българската традиция, се оказаха добри и интересни. Писателят има какво да ни каже,  за разлика от много други, които на 28 години, започват да издават автобиографиите си. През изминалата година, той се наложи по категоричен начин и може да се каже, че се превърна в звезда на българската литература.

Публикация с продължение: Следваща страница