помощ при изневяра

1
Добави коментар
izneviara
izneviara

 
Още в началото ми се иска да кажа, че да търсиш постоянно признаци за изневяра в своя партньор е болестно състояние и най-добре е да се обърнете към специалист. Постоянното натякване “Ти май ми изневеряваш, а?”, “Онзи защо ти звъни в къщи?”, “Ти я гледаше все едно я искаш!”… и прочие такива реплики от второкласен филм, всъщност имат обратен ефект. Дайте кредит на доверие на вашия партньор и му вярвайте, защото той също ви вярва и ви обича.
Причината да пиша за “Някои признаци за изневяра” е, че все пак изневерите се случват и когато съвсем случайно се натъкнете на някой сериозен признак, може би ще искате да научите повече. Колкото и да е глупаво, признаците на хората, които се впускат в изневяра са изумително често повтарящи се и дори може да се каже класически.

 Аз съм ги обединил в няколко по-големи категории.
1. Разходите.
Често да имаш “романтична афера” води до значително увеличаване на разходите. За жена това може да е необяснимо увеличаване на разходите за пазаруване на храна и неща за домакинството. Мъжете често започват да купуват цветя, подаръци, вечери или стаи в хотел. Аз имам приятел, който задлъжня на банки с близо 10 хиляди лева едва за половин година. В нашето семейство аз и приятелката ми си имаме различни сметки, така че проследяването е по-трудно, но определено забелязах странни покупки, които никога не беше правила.
2. Телефонът.
При случайно обаждане по мобилния телефон, звуците които се чуват наоколо не са характерни за мястото, където партньора твърди, че се намира в момента. Често има обаждания в странни часове, които са последвани от тих и напрегнат разговор в другата стая. Ако случайно влезете, разговорът рязко се прекъсва. Тя или той си закупува нов мобилен телефон и го премълчава. Често “резервния” мобилен телефон е с предплатена карта. Жените понякога го съхраняват в най-трудно достъпното отделение на дамската чантичка, включен “на вибрация”, “тих режим” или съвсем изключен. Мъжете си го завират по разни вътрешни джобове с цип или още по-често телефона е в колата. Той или тя сключва отделен договор за мобилния си телефон, често по причина “да минава за разход на фирмата”. Телефонните обаждания и СМС-ите се изтриват веднага след прочитането им от “историята”. Обаждания, за които знаете, че са се случили в определен час, липсват от “историята” на обажданията. Намирате в телефона снимки от места, където партньорът ви не би трябвало да е бил или с хора, с които не би трябвало да е бил там. Тук искам да вметна, че намирам за важно да се спазва правото на личен живот на всеки. Въобще идеята да ровиш из чужда чанта, джобове или телефон е малко гнусничка… И все пак признавам, че са ми минавали такива неща през главата, когато случайно забелязах поне 10 други признака, затова няма да съдя никого.
3. Компютър, Имейл, Скайп.
В днешно време е трудно да се мине без някакъв тип електронна комуникация при извънбрачните връзки. Освен телефоните, основен похват са email, Skype, сайтове за запознанства със съответния интерфейс, подпомагащ комуникацията. Ако случайно сте имали общ имейл (което по принцип е глупава идея), то изневеряващата половинка, един ден решава да си направи свой собствен. Повечето операционни системи предлагат да запомнят вашите “потребител” и “парола” на имейла ви. Глупав начин за издънка – не го правете:)
Същото се отнася и до Skype. Моята приятелка си беше направила нов акаунт в Скайп. И понеже всички акаунти се запомнят след едно влизане, то новият се мъдреше в списъка с акаунти. Доста глупава грешка, предвид на това, че има начини това да се скрие. Уважаеми изневеряващи, моля ви – не правете детински грешки. На нас – другите – наистина ни е много трудно да се правим, че не виждаме такива неща. Бъдете малко по-внимателни, защото ни обиждате и наранявате с държанието си.
Предполагам, че е глупаво да го споменавам, но също така не е добра идея да държите снимки на вашия любим на компютъра в къщи. Дори сложени в най-затънтената директория и папка, те пак са там и е лесно някой случайно да се натъкне на тях – има “история”, има “често използвани програми”, обикновено има “кеш” за браузърите, има и други места… Ако изневерявайте, поне си направете труда да “заметете” чуждото присъствие.Стоенето до късно през нощта пред компютъра, дълго след като партньорът си е легнал, направо е класика в жанра. За изневеряващия е ужасно трудно да се откъсне от комуникацията с другия през различни програми и сайтове…
Приятелката ми често прекъсваше рязко писането на писмо, когато аз влизах в стаята и се прехвърляше на “друг екран”. Глупавото е, че дори след един час екранът, статията, сайтът, страницата си оставаха едни и същи. И веднага след излизането ми от стаята, чукането по клавиатурата започваше отново. Обидно. Дори специално да не забелязваш такива неща, действията й се набиваха в очите страшно много. Вярно е, че любовта е сляпа. Сляпа е не само към недостатъците на любовника, а и към страданията и чувствата на партньора.
4. Автомобилът.
Презервативи в неговата или нейната кола, противозачатъчни в нейната (макар по принцип да не използва). Мои приятели държат презервативите си скрити точно в колата. И като заговорихме за колата, ще спомена и друго, което често правят мъжете – махат си детските столчета от колата и разчистват внимателно играчките. Обикновено колата се поддържа чиста отвътре, защото често се стига до секс в нея.
5. Секс.
Това е един от наистина “лесните” за усещане показатели. В тази област нещата варират много, но имат една обща черта – промяната:
– Изведнъж желанието за изпробване на нови сексуални практики нараства.- Той или тя изведнъж спират да искат секс с другия.- Той или тя внезапно искат много повече секс от обикновено.
Всъщност това е един от първите наистина ясни признаци за съществуваща изневяра или за замисляна може би несъзнателно такава. Един мой близък приятел ми каза: “Можеш да правиш добър секс с човек, с когото нямаш проблеми. Това е човек, когото обичаш и цениш, съответно и той теб, или човек, когото не познаваш – например проститутка или еднократна забежка. Имаш ли проблеми с някого, сексът винаги страда като качество и количество.” Понякога аз сравнявам секса със стрелката на бензиномера в колата – показва колко още „гориво“ е останало в резервоара. Сам по себе си сексът не е гориво, единствено показва има ли такова:)За изневеряващите практически е невъзможно да променят признаците, свързани със секса. При жените е значително по-явно и видимо охладняването към сегашния партньор. По-рядко се случва да искат разнообразие в секса, обикновено просто не искат секс или го правят по задължение, чувствайки се жертви.
При мъжете желанието за нови сексуални практики става по-осезателно. Желанието за секс играчки, бельо, нови пози… От друга страна, като мъж мога да кажа, че изневярата далеч не е единствената причина да искам такива неща.
6. Класическите “дребни” неща.
Колкото и да са класически, продължават да се случват постоянно:
– Той се прибират с червило, блестящ гланц или фон дьо тен по себе си, евентуално мирише на чужд парфюм.- Тя мирише на чужд афтършейв.- Тя се прибира в къщи с цветя, подарени й от “доволен клиент”.- Тя започва да си купува скъпо бельо, което той никога не вижда върху нея.- Той започва сам да си купува бельо:)- Тя си променя драстично прическата. После започва да я поддържа редовно.- Той или тя тръгва на фитнес.- Тя внезапно се увлича по йога, пилатес, танци или сетете се какво друго.- Тя започва да участва в родителски съвети, събранията на които се провеждат вечер.- Той ходи често на делови вечери.- Той или тя забравя да си сложи халката. Обикновено е той, защото тя не забравя:)- Появяват се необясними одрасквания на раменете или гърба му или на нейните колене и бедра.- Внезапен интерес към друг жанр музика, странно хоби и прочие такива.- Откривате случайно предмети от личен характер, които вие не сте подарили на партньора си – пръстен, обеци, колие, портфейл, колан, шал.- Тя пази чантата до себе си, даже лягайки да спи.- Той или тя е заминал един ден по-рано от колегите си в командировка или фирмено обучение. Може и въобще да не е имало такова.- Тя внезапно се разхубавява, при положение, че откакто се е родило детето не е полагала грижи за външността си.- Той или тя започва изведнъж да отдава особено и ново значение на външния си вид.- Тя отива да пазарува хранителни стоки и се връща след 5 часа.- Той излиза на кафе с приятел и се връща след 5 часа.
 
7. Приятели, роднини.
Често ваши общи приятели и познати започват да се държат особено. Те или знаят за изневярата, или им е разказано какъв ужасен съпруг или съпруга сте. Това аз го наричам “подготовка на общественото мнение” и по-често се прилага като тактика от жените. Подготовката обикновено включва близки приятели, родители, брат, сестра. Ако е жена, “подготовката” задължително включва и майка й – тя е сигурен съюзник, независимо от обстоятелствата. Понякога се случва изневеряващите значително да променят отношението си към вашето семейство, вашите родители и роднини. В лоша посока, разбира се:)
При мъжете, по-често се случва техните колеги да са в течение на аферите им с колежка. Изумително често се случва мъжете да бъдат видени от общ познат в заведение, в центъра на града или в някой Мол. Аз лично си обяснявам това по два начина. Първо: мъжете са горди от красивото си ново “завоевание” и искат да се фукат. Второ: Жените, хванали се със “зает” мъж искат да бъдат “показвани и обгрижвани открито”, а не крити като проститутки по мотели и поляни.
8. Поведение.
Поведението на изневеряващите често се променя значително. Причините за това могат да бъдат обяснени от психолог. Аз нямам за цел да задълбавам по темата, само ще изброя няколко признака:
– Той или тя нямат вече доверие на другия, и търсят съвети от други.- Внезапно започват обвинения и настойчиви въпроси за вярност, без да има повод за това.- Той или тя създават усещането да не се чувстват приятно в присъствието на другия, постоянно са раздразнителни и заядливи.- Той или тя загубва интерес на дейности в дома.- Задават се хипотетични въпроси, от сорта: “Какво мислиш, възможно ли е да се обича повече от един човек по едно и също време?”- Той или тя провокира скандали, за да може да „избяга“ от дома.- Внезапни открития за свободен работен ден, макар и на този ден да е бил или била на работа.- Чести откази да се вечеря след цял работен ден навън – вече е имало една вечеря с друг или друга.- Той или тя внезапно се държат много променливо и “на настроение”.- Той или тя се измъква от дома тайно.- Интуицията подсказва, че нещо хич не наред.
 
 

< Предишна

 

Следваща >