MamkaMu :: Внимание! Опасни животни! Пак!

7
Добави коментар
rubit
rubit

Бях публикувал това малко преди изборите през 2009-та и се чудя, дали ситуацията се е променила от тогава. Само дето се нароиха още вредни екземпляри, на които народонаселението не може да смогне вече… Нито отрова помага, нито контролиран отстрел, нито капаните ги хващат, нито пък дори червеното копче на дистанционното. Мъка… Популацията им расте главоломно, особено тази на малките увирливи шимпанзета…Очаквайте скоро „Още Опасни животни! 18 месеца по-късно“.

Никой българин няма да се учуди, ако някой вземе да му каже, че повечето от политиците подвизаващи се из околната територия всъщност са истински животни. Това обаче е много общо понятие, което не ни дава представа за характеристиките на отделните екземпляри и техните навици. Като общо прави впечатление, че политиците са с хищен характер, опасни са за хората и се препоръчва да бъдат държани в клетка в домашни условия. Ето някои от различните екземпляри най-често срещани в страната:

 

 

Станиш

Както всички членове на рода Порове, Станиш е животно с тънко тяло, дълга опашка и къси крака, като това му дава възможност да гони плячката си (предимно пълнолетни български граждани над 60) дори в домовете им. Станиш е много ловък и подвижен, бяга бързо, лази и плува добре. Със своята агресивност се явява опасен враг на всички беззащитни животни, по-малки от него. Има данни, че понякога ловува в тройни коалиции за по-голям поглъщателен ефект. Среща се също в Русия и Украйна.

 

Доган

Ареалът на обитание на Доган е предимно в България, но понякога е срещан и в Анадола. Живее в отдалечени от човешко присъствие сараи и палати на специални места из страната. Воят на Доган прилича на хихикане, но според запознати това е знак към останалите от глутницата, че е намерена плячка (главно дебели обръчи от фирми). В глутницата обикновено се срещат и други подвидове като Бисеровци, Цоневци и Етемки, но те никога не могат да съперничат на Доган по сила и жизненост.

Симеон

Симеон е всеядно животно от раздел „изчезващи монарси”. Ареалът му на обитание е доста обширен, но се среща главно в Царска Бистрица, резиденция Врана и горските масиви около Боровец. Отстоява агресивно своята територия, която обикновено е обширна и благоустроена. Симеон ловува главно по единично. Храни се със зрели българи, за предпочитане балъци. Наследник на древния вид Фердинад, който е известен с хитростта си.

Би Би

Би Би е род човекоподобна маймуна, най-голямата от тях. Среща се главно в МВР, охранителните фирми, пожарната и столичната община. Където и да се намира винаги е водач, следван непрекъснато от групи малки шимпанзета. За утвърждаване на своя авторитет сред останалите маймуни Би Би изпълнява редовно застрашителния танц „Гледам лошо с тез очи” и така държи в респект околните. Храни се с малки човешки бебета и балирана смет.

 

Яне

 

Яне е птица от семейство клюнови. Обитава главно столицата, макар, че повечето екземпляри се раждат в малки провинциални градчета в югозападната част на страната. Храни се предимно с корумпирани червеи от дърветата, но в повечето случаи не ги открива, а само кълве в екстаз дървото. Яне е изключително шумна птица. Играе важна роля в градските екосистеми, като редовно огласява с крясъците си пространството наоколо, плашейки гаргите.

 

Волен

 

Волен е много упорит и неприятен вредител в редица стопански области. Обикновено пренася опасни заразни и паразитни болести, като демагогия и популизъм. Храни се на практика с всичко, но любимата му храна са турските доганци. Понякога за да ловува по-добре се сближава с тъмни животински видове, ловуващи малки циганчета под 14 г. в подлезите на София.