Разстройство на вниманието и паническо разстройство.Слаба концентрация

1
Добави коментар
policexpert
policexpert

Разстройство на вниманието води към панически атаки

Много хора със симптоми за недостиг на внимание, състояние, известно още като разстройство на вниманието, са неспособни  да стоят дълго време на едно място, да планират работата и живота си, да завършват започнатите задачи. Те изпитват затруднения да контролират всичко, което се  случва около тях. За тяхното семейство, съученици и учители, тези хора са като навита пружина, която непрекъснато бърбори и подскача насам натам.

Разстройството на вниманието се появява в началните класове. Учениците имат поведение на мързеливи или немарливи деца, които рядко са привлечени от нещо в клас, а са създадени да дразнят учителите и съучениците си. Възможно е в по-голяма възраст те да изпитват панически атаки и да развият и паническо разстройство.

Симптоми при разстройство на вниманието при децата:

  постоянно движение на стола, чупене или стискане в юмрук на  ръцете
  затруднение да останат неподвижни продължително време
       лесно се отклоняват от външни стимули
       изстрелват отговорите на въпросите, преди те още да са зададени
       говорят непрекъснато
       прекъсват често или се натрапва на другите
       често забравят важни неща, свързани с училището или всекидневието
       занимават се с физически опасни дейности, без да обмислят последиците

Като цяло момчетата са по-предразположени към развитието на това разстройство, отколкото момичетата. То не може да бъде регистрирано при сканиране на мозъка или друго рутинно изследване. Специалистите, наблюдавайки поведението на децата, определят това заболяване и назначават специална медикаментозна терапия. В по-голяма възраст неспособността за контролиране на собственото внимание може да доведе до панически атаки.

Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк: