Бабини илачи срещу хрема

21
Добави коментар
naskoki
naskoki

Неприятната хрема в момента е във фаза на настъпление. Колкото и да е неприятна тя съпътства върлуващите в страната вирусни инфекции.

Как да се преборите с нея без да се тъпчете с всевъзможни лекарства?

Ето няколко сполучливи метода за това как да си помогнете, ако прибегнете до изпитаните рецепти от народната медицина:

– Ако имате домашна ракия вземете една пипета и поставете в носа си няколко капки от алкохолната напитка. Усещането в първия момент е доста неприятно, но изпробвали този метод твърдят, че след няколко часа ще почувствате значително облекчение.

– Ако разполагате със захаросан мед, вземете малко топче от него и го поставете в носа си. Усещането както може да се досетите отново е неприятно, но постепенно дишането се възстановява.

– Ако заедно с хремата страдате и от болки в гърло- купете си нишадър на прах. С 3-процентен разтвор във вода можете да си правите гаргари. Ефектът при този метод е доста бърз.

– При хрема и проблеми в устната кухина помага всекидневно, 10-минутно жабурене с една супена лъжица студенопресован зехтин. След като приключите със жабуркането трябва да го изплюете незабавно, защото както се казва е „обрал“ всички болестотворни организми. По тази причина е тъмножълт на цвят.

– Друг лек, който е изпитан с годините е разтвор на 10 капки клеева тинктура в 5 милилитра вода /за децата капките са /, който замества отлично капките за нос от аптеката. Все пак имайте едно на ум- тъй като тинктурата е на спиртна основа е възможно в първия момент да усетите болка, но след като тя премине ще усетите облекчение.