БЕБЕЗОНА – Вечен календар

4
Добави коментар
kamitoo
kamitoo

Този интересен календар ще бъде чудесен подарък, защото е актуален всяка година и може да се украси според предпочитанията и вкусовете на получателя. Оригиналният вариант е изработен от дървени трупчета, но ако не можете да намерите такива, ви предлагаме да го направите от картон. Можете да използвате дори празни картонени опаковки от лекарства и стари кубчета от дървени пъзели.

Ето размерите на отделните части:

за гърба дължина – 10,5см, ширина – 8,6см, височина – 1,3см

за дъното дължина – 10,5см, ширина – 5,4см, височина – 1,3см

2 части за страните – дължина – 7см, ширина – 8,6см, височина – 1,3см

2 кубчета за дните със страна 5см

3 части за месеците с дължина – 10,2см, ширина и височина 2см

Сглобете основата, гърба и стените като използвате лепило или гвоздейчета. Ако искате да боядисате календара, сега е моментът. Можете също да го облепите с красива опаковъчна хартия. Сега трябва да номерирате страните на кубчетата. Отново според основния използван материал преценете дали флумастри, стикери или боя ще е най-подходящо за изписване на цифрите.

За да работи календарът, трябва да спазите следните условия:

– на страните на единия куб да са изписани цифрите 0,1,2,3,5,6 – на страните на другия да са изписани цифрите 0,1,2,4,7,8

Шестицата ще се използва и за деветка.

По същия начин надпишете и частите за месеците. Най-добре направете надписа предварително на компютър, за да сте сигурни, че ще се вмести в правоъгълник с размери 10,2х2см и после разпечатайте върху избраната хартия.