Кофеинът като средство против главоболие.

6
Добави коментар
zdraventer
zdraventer

Кофеинът е съставка във много рецепти и лекарства против главоболие. Кофеинът като болкоуспокояваща добавка е 40% по-ефективен при лечение на главоболие. Кофеинът също така помага на вашият организъм да усвои лекарствата за главоболие по-бързо, с което по-бързо се стега до облекчение. С добавянето на кофеин към лечението води до по-малко лекарства,което може да намали рискът за потенциални странични ефекти и възможно розвиване на зависимосте към лекарствата.

Кофеинът е често използван медикамент, който увеличава бдителността, намалява умората и подобрява мускулната координация. Въпреки, че кафето ни идва на ум като най-честият източник на кофеин, той също така се намира естествено в чаят и шоколадът, и често се добавя към безалкохолни напитки и  лекарства без рецепта, като   болкоуспокояващи средства и такива за  настинки.

 Хората се различават по тяхната чувствителност към кофеин. Ако се използва прекомерно, кофеинът може да е прекалено стимулиращ и да предизвика безпокойство, проблеми със съня, мускулни спазми или болки в корема.

Най-добре е кофеинът и съдържащите го продукти да се използват с мярка и да не се прекалява с тях.