Уникален тероар за червено грозде мерло, най-добрият в света.

2
Добави коментар
Alexemotion
Alexemotion

Климатът на региона е умерен, с нежно средиземноморско влияние, благоприятно количество валежи, топло лято и най-много слънчеви дни в сравнение с останалите части на България. Наличието на канелено-горски и кафяви почви, както и особеностите на релефа, създават прекрасни условия за отглеждане на различни сортове грозде и за производство на великолепни вина.

 

Естествен резултат от съчетаването на благоприятните климатични условия и технологичните умения на нашите енолози с вековните винопроизводителни традиции на региона е създаването на висококачествените ни червени вина от региона на Стамболово, Сакар и Хасково от сортовете Мерло и Каберне Совиньон. Тези вина отлежават в малки дъбови бъчви тип barrique, за да придобият блясък, благороден букет, мек и хармоничен вкус, с които създават незабравими изживявания и трайни впечатления у ценителите.

 

Уникални за България и връх в нашите лимитирани селекции за ценители са вината Мерло от стари реколти с гарантирано и контролирано наименование за произход от Стамболово и Сакар. Те са визитна картичка и символ на ВИНАРНА СТАМБОЛОВО в страната и по света.