Шоколад за здраво сърце

19
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 08. Oct, 2008 от екип на Здраве и Красота в Сърце и кръвно, Храни

Натуралният шоколад е като щит за сърцето.

Яденето всеки ден на 6-7 грама натурален шоколад, или половин шоколад на седмица, е идеално средство за осигуряването на защита срещу сърдечно-съдовите заболявания, включително и от инфаркт.

Откритието е резултат на едно от най-значимите епидемиологични изследвания, правени някога в Европа, в което бяха включени 20 000 жители на италианската област Молизе, пише dariknews.bg.

Според изследователите повишеното ниво на антиоксидантите от какаовото семе оказва противовъзпалителен ефект. Хората, които са консумирали редовно натурален шоколад в умерено количество, са имали по-ниски стойности на въпросния протеин, което означава, че техните възпалителни процеси са много по-малко.

Според експертите е достатъчно по едно квадратче черен шоколад 2-3 пъти седмично, за да се постигне желания ефект, а не е необходимо преяждане с шоколад. В противен случай благоприятният ефект може да намалее.

В същото време подобен положителен ефект не може да бъде постигнат с млечния шоколад, тъй като млякото унищожава въпросния протеин, възпрепятствайки абсорбирането му.

Снимка: Kyknoord

Етикети: здраве, инфаркт, сърце, шоколад