Лион-Замъците по Лоара-Женева автобусна програма

5
Добави коментар
travelcho
travelcho

ID: 2338Лион-Замъците по Лоара-Женева автобусна програма

Преглед

Описание
Лион-Замъците по Лоара-Женева
автобусна програма

Екскурзията включва 1 нощувка в района на Верона или Милано, 2 нощувки в Лион или околности, 1 нощувка в Тур или околности, 1 нощувка в Блоа или околности, 1 нощувка в района на Лозана, 1 нощувка в Белград и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Торино, Лион, Бурж, замъците по Лоара Азе-льо-Ридо, Амбоаз, Кло Люсе, Шомон и Блоа, Лозана, Женева. Нощувките са на база нощувка и закуска и са в хотели 3 или 2 звезди, а в района на лоарските замъци – Тур и Блоа, са в хотели от веригата Etap или Premiere classe.
Продължава…

Дестинация
 Лион-Замъците по Лоара-Женева ФранцияАдрес за контактиРАД-ФЕСТА – туроператор 044371000 ул. Христо Белчев 35 ет. 1СофияБългарияТелефон: +359 2 986 39 27Факс: (+359 2) 989 19 55Изложение

Описание
Лион-Замъците по Лоара-Женева
автобусна програма

Екскурзията включва 1 нощувка в района на Верона или Милано, 2 нощувки в Лион или околности, 1 нощувка в Тур или околности, 1 нощувка в Блоа или околности, 1 нощувка в района на Лозана, 1 нощувка в Белград и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Торино, Лион, Бурж, замъците по Лоара Азе-льо-Ридо, Амбоаз, Кло Люсе, Шомон и Блоа, Лозана, Женева. Нощувките са на база нощувка и закуска и са в хотели 3 или 2 звезди, а в района на лоарските замъци – Тур и Блоа, са в хотели от веригата Etap или Premiere classe.
Дестинация
Програма

ПЪРВИ ДЕН – 18.30 ч. – отпътуване от Пловдив – хотел “Тримонциум”. 22.00 ч. – отпътуване от София, от автогара “Сердика” – бивш „Трафик Маркет“ (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Нощен преход.
ВТОРИ ДЕН – В късния следобед – пристигане в района на Верона или Милано. Настаняване в хотел. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Лион. По пътя – двучасов престой с разглеждане на Торино – площад „Сан Карло” и едноименната църква, двореца на Академията на науките, двореца Кариняно, „Пиаца Кастело” – политическият и религиозен център на града с кралския театър (Театро Реджо), Палацо Мадама, Палацо Реале, Катедралата „Сан Джовани”, Палатинската порта, кулата Моле Антониана – символ на града. Вечерта – пристигане в хотел в или в околностите на Лион. Настаняване в хотел. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Сутринта – разглеждане на Лион – хълма Фурвиер и стария Лион – базиликата Нотр-Дам-дьо-Фурвиер, останките от римския град (Лион е бил столица на Римска Галия), прекрасните улици на стария Лион с къщи в готически, ренесансов и класически стил, катедралата „Св. Йоан Кръстител”, една от най- емблематичните църкви на Франция, строена през XI – XII век (тук са се състояли два Вселенски събора – през 1245 и 1274 г, тук е бил ръкоположен папа Йоан XXII през 1316 г, тук през 1600 г се е състояла венчавката между Анри IV и Мария Медичи ); полуострова – пл. “Белкур”, „Плас де Теро”, Кметството. Свободно време. Нощувка в Лион или околности.
ПЕТИ ДЕН – Закуска. 08.00 ч – отпътуване за Бурж. Около 14.00 ч – пристигане в Бурж. Престой и разглеждане на катедралата – една от най-старите във Франция, шесткорабна, тук е коронясан Шарл VII по време на Стогодишната война. Продължаване към Шенонсо. Разглеждане на замъка Азе-льо-Ридо (построен върху малък остров в р. Ендр, замъкът Азе-льо-Ридо е възхитителен представител на архитектурата и скулптурата на ранния Ренесанс, магическо място, което е било посещавано от кралете на Франция). Настаняване в хотел в или в околностите на Тур. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на замъка Амбоаз (един от най-старите кралски замъци по Лоара – любима резиденция на кралете от династията Валонци, тук умира Шарл VIII, тук живее Франсоа I, докато наблюдава строителството на Шамбор, тук той поканва Леонардо да Винчи; в параклиса на замъка се намира гробът на Леонардо), разглеждане на имението Кло Люсе (където Леонардо да Винчи прекарва последните години от живота си, отдавайки се на своите инженерни инвенции; ще можете да видите леглото, в което е издъхнал Леонардо), посещение на замъка Шомон (в който бродят сенките на Катерини Медичи, на нейната съперница Диян дьо Поатие и на нейния астролог Руджиери), посещение на замъка Блоа (един от най-старите замъци по Лоара, наследник на замъка на графовете на Блоа, в който може да се проследи готическия и ренесансов архитектурен стил; замъкът е бил сцена на не един паметен момент от френската история). Нощувка в Блоа или околности.
СЕДМИ ДЕН – Закуска. 08.00 ч – отпътуване за Лозана. Късно следобед – пристигане в Лозана. Пешеходна разходка из стария град – „Плас дьо ла Палюд”, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка Сен-Мер. Настаняване в хотел в околностите на Лозана. Нощувка.
ОСМИ ДЕН – Закуска. Целодневен престой в Женева – пешеходна разходка из Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, известна в протестантския свят с това, че тук се е намирало училището на Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Жюра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Възможност за разходка с корабче по езерото. Възможност за разходка из парка „Мон репо”. Вечерта – отпътуване за Белград. Нощен преход.
ДЕВЕТИ ДЕН – Около обяд или в ранния следобед – пристигане в Белград. Настаняване в хотел. Възможност за разходка из града. Нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за България. Вечерта – пристигане в България.ДАТИ:
17.05.2013 – 26.05.2013 19.07.2013 – 28.07.2013ЦЕНА: 795 лв.
Цена за деца до 18 г. в стая с 2-ма възрастни – 710 лв
Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възрастен – 750 лв
Доплащане за индивидуална стая – 280 лв
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 379 лв.Цената включва:
Транспорт с луксозен автобус
Съответния брой нощувки със закуски.
Водач-придружител
Екскурзоводско обслужванеЦената не включва:
Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)Нощувките са на база нощувка и закуска и са в хотели 3 или 2 звезди, а в района на лоарските замъци – Тур и Блоа, са в хотели от веригата Etap или Premiere classe.

1. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД е застрахована в ЗАД ‘’ОЗК- Застраховане” със застрахователна полица № 0703-190-2012-00009 от 08.01.2013 до 07.01.2014 г.
2. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма за счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
3. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.