Цветя за офиса | Дом | Дом и градина | Работещо момиче

2
Добави коментар

Работното място се е превърнало във втори дом за повечето хора. За да ни е приятна работната атмосфера и да разчупим сивотата на офиса може да използваме един лесен и много ефективен трик. За превръщането на работното място в приятно и свежо кътче за работа е необходимо да го обзаведем със зеленина и цветя. Тази крачка ще подейства облагородяващо и регенериращо на творческите и умствени възможности.

Условията за отглеждане на растение в офис среда обаче имат своите негативи, свързани със сухия и задушен въздух, топлината, климатичните и други инсталации, недостигът на естествена светлина. Почти невъзможно би било в такава обстановка да се отглеждат деликатни и претенциозни растения.

Подходящи са почти всички сукулентни растения като Алое, дървото на живота, Каланхое, Еониум. Папратите също са лесни за отглеждане при тези условия. Те се поливат умерено, едва след като се засуши горният слой на почвата и е добре да се пулверизират редовно заради сухия въздух в офиса. Ктенанте, Дифенбахия, Драцена, Индийски меч са малка част от папратите, които не изискват специални грижи. Ефектна зеленина за офиса представляват Шефлера и фикусите.

Цветята не трябва да се преполиват, нито да се излагат диретно срещу климатични инсталации. Топлият въздух в стаята може да е причина за изсъхване на листата на растенията по периферията. Те трябва да са далеч от компютри, принтери и друга техника. Торенето на цветята се извършва през пролетта и есента, като е по-удобно да се използва течна тор.

Изборът на саксии и сандъчета може да бъде истинско удоволствие. Разнообразието от форми и материали е способно да ангажира няколко часа от времето ви. Но ефектът и настроението, което ще привнесат в офиса си заслужава.